Kanoroutenetwerk Krimpenerwaard

Langgerekte weilanden met grazende koeien en weidevogels, bloemrijke slootkanten, veenriviertjes, monumentale boerderijen en weidse vergezichten kenmerken de Krimpenerwaard. Het gebied kent sfeervolle dorpjes zoals Haastrecht, Vlist en de zilverstad Schoonhoven. De gastvrije streekbewoners van dit unieke veenweidelandschap zijn trots op hun "eiland", dat omringd wordt door de rivieren de Lek, de Hollandsche IJssel en de Vlist.

Kom kanovaren door de mooie natuur.
Ontdek en ervaar het prachtige agrarische polderlandschap!De Krimpenerwaard is door het vele, maar ondiepe water heel geschikt om met een kano te ontdekken. Met de handige kanokaart van de Groenalliantie Midden-Holland vind je de mooiste kanoroutes in een kanonetwerk van 65 kilometer! De routes sluiten via het riviertje de Vlist aan op andere kanoroutes, zoals de Lopikerwaard.

Startpunten en kanoverhuur

Met de knooppunten op de kaart knoop je zelf je favoriete route, het einddoel en het aantal kilometers aan elkaar. In het vaargebied zijn meerdere kanosteigers aangelegd om gemakkelijk in en uit te stappen. Verschillende startpunten en kanoverhuuradressen zijn perfect aangegeven. Je vindt de kaart op de website van Staatbosbeheer:

Kanoroutenetwerk Krimpenerwaard