Kanovaren langs unieke kleinkunst

Genietend van de fraaie stadsgezichten, overigens vanaf het water een échte aanrader, valt ons oog op een van de lantaarnconsoles. Prachtig beeldhouwwerk in Belgische blauwe hardsteen. Vele kleine kunstwerken, vanaf de straat eigenlijk niet goed te zien.

kanovaren utrecht stad Sinds 1953 is met het begin van de restauratie van de werven besloten verwijderde gietijzeren gaslantaarns uit plm 1875 weer terug te plaatsen. De werfmuren bleken voor het plaatsen van deze lantaarns iets smal wat uiteindelijk wel resulteerde in pakweg 330 gebeeldhouwde unieke consoles. Overigens de "nieuwe media" hebben we (nog niet) kunnen ontdekken.

kanokaart utrecht Direct vanuit het centrum aan de Oude Gracht kun je kiezen uit zeker vijf prachtige afwisselende kanoroutes. Vandaag voor ons een kort middagtochtje, maar er valt nog veel meer te genieten. Een nachtvaartocht bijvoorbeeld, Utrecht ervaren vanuit een totaal ander perspectief. Of een kanotocht door het natuurpark Amelisweerd. Check de kanokaart, stap in de kano bij de kanoverhuur aan de Oude Gracht en vaar de mooiste routes!

kanokaart utrecht stad Kanovaren stad Utrecht.. Het hele jaar door peddelplezier!

Kanoverhuur centrum aan de Oude Gracht Kanokaart Utrecht stad