Kanovaren in en om Utrecht

kanotochten in en om utrecht Marjolein Kalter heeft sins kort haar passie voor kanovaren nóg meer inhoud gegeven. Wil je Utrecht of omgeving eens beleven vanaf het water en onderweg ook nog eens iets opsteken over de historie van alles wat je zoal tegenkomt?
Marjolein vertelt het je graag. Zij vaart en gidst sinds 2011 groepen in en om Utrecht. Zowel tochten van een uurtje of twee tot een week, op individuele inschrijving of op maat voor een groep. Alle tochten starten overigens in hartje Urtecht!

Historische kanotocht Utrecht
Een historische kanotocht door Utrecht voor groepen tussen de 4 en 12 personen. Regelmatig wordt even stil gelegen in een vlotje bij verschillende bezienswaardigheden voor een toelichting. Halverwege de trip is er een korte koffie/thee-stop.

Dagtocht Maarsen
Een tocht van ongeveer 20 kilometer over de Vecht. Op deze tocht gaan je eerst door de Weerdsluis. Dan verlaat je Utrecht in Noordelijke richting. Je passeert het idyllische Oud Zuilen en vaart door het oude centrum van Maarssen om net buiten het dorp aan te leggen bij de Geesberge voor een heerlijke lunch.

Dagtocht Breukelen
De Loosdrechtse plassen geven je veel variatie in varen. De Stille Plas is niet toegankelijk voor gemotoriseerde boten in tegenstelling tot de Vijfde Plas. Een tocht van 10 tot 20 kilometer. Je vaart door het Tienhovens kanaal, door stille trekgaten en kunt evntueel gaan zwemmen bij de Meent. Met heerlijke picnick onderweg

Dagtocht Rhijnauwen
Deze tocht is een rondvaarttocht van Utrecht, over de Biltse Grift, langs de Zilveren schaats naar de Kromme Rjjn. Op de terugweg vaar je langs de Nieuwegracht of Oudegracht door de stad. Deze tocht heeft een grote diversiteit in zich: gezellig druk en delen stil, breed en smal, lage onderdoorgangen en alle ruimte, stroming en mee en tegen.

Utrecht Muiden kanotocht
De tocht van Utrecht naar Muiden en terug loopt grotendeels via de Vecht en een deel via de Gein. De tocht is ongeveer 80 kilometer lang en wordt gevaren in 4 dagen.

kanovaren informatieAlles wat je nodig hebben neem je mee in de kayak, behalve het ontbijt. Lunch, diner en kamperen langs de kanoroute.
Meer informatie op website In en om Utrecht