Kanoën in Gooi en Vechtstreek

kanoroute rondtocht voor kano en kajak kanoroute vice versa kanovaren kanotocht enkelDe mooiste peddelroutes in Gooi en Vecht; rond, vice versa en enkel (a-b); Langs forten en door fraaie natuurgebieden.

Kanoën in de regio Gooi en Vechtstreek betekent peddelen door een afwisselend landschap. Je vaart langs petgaten, legakkers, weiden, door moerasbos en over plassen. Met kano of SUP ontdek je plekken die wandelend of fietsend niet bereikbaar zijn. Een unieke ervaring voor jong en oud. Het gebied biedt prachtige mogelijkheden om de natuur vanuit een heel ander perspectief te bekijken. Het routeboekje Kanoën in Gooi en Vechtstreek biedt je uitgebreide informatie, deelkaarten en zeven mooie peddelroutes in Gooi en Vechtstreek.

kanoën in gooi en vechtstreek

Varen langs forten, kastelen en buitenplaatsen

De regio Gooi en Vechtstreek is rijk aan cultuurhistorie. Al varend langs imposante forten en schilderachtige buitenplaatsen waan je je in vroegere tijden. Laat je imponeren door de indrukwekkende verdedigingswerken en ontdek het verhaal van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Of ervaar de weelde van de statige villa's en fraaie kastelen langs de Vecht met hun parkachtige tuinen en stijlvolle theekoepels.

Kanoroutes in Gooi en Vechtstreek

De peddelroutes zijn vind je in het Loosdrechtse Gebied, de Vecht en Naardertrekvaart. Op meerdere plaatsen zijn kanosteigers aangelegd en is bebording verzorgd. Routes zijn tot stand gebracht in nauwe samenwerking door diverse partijen. Het kanorouteboekje is verkrijgbaar bij lokale VVV's en kanoverhuurders en recreatieondernemers langs de route.

Kanoroutes, boekjes en routedownloads

In de regio Gooi en Vechtstreek kun je kiezen uit zeven bewegwijzerde kanoroutes, elk met haar eigen karakteristieken. Je kunt de routes met aanvullende informatie terugvinden op de betreffende deelkaarten in het boekje, of downloaden op routesingooienvecht.nl.
De kanoroute Nieuwe Hollandse Waterlinie over de Vecht biedt de mogelijkheid om routes met elkaar te verbinden.

Kanorouteboekje Gooi en Vechtstreek
Kanorouteboekje Gooi en Vechtstreek - uitgave 2014
Download je vaarroutes op routesingooienvecht.nl
Maarsseveense plassen
Naast uitgezette routes valt er natuurlijk meer te ontdekken. Een leuk afsteekje (11km v.v.) richting de Maarsseveense plassen. Via de Nedereindsevaart, overdragen aan het sluisje bij de molens, vaar je langs het industrieterein en al snel volgt een oase van rust. Aansluitend zijn enkele alternatieve rondtochten van 12, 16 of een kleine 20 kilometer mogelijk. Zoek je weg naar Fort Maarsseveen en geniet. De routebeschrijving Rondtocht Maarseveense plassen vind je op de Kanokaart

overdragen bij de stuw - molen Westbroeksemolen aan Nedereindsvaart - Fotografie: Peter Kuiper

In het kanorouteboekje vind je de mooiste kanoroutes in Gooi en Vechtstreek uitvoerig beschreven en voorzien van routekaarten. Ook de kanoverhuuradressen zijn aangegeven.

Fortenroute (22 km, 7 uur, startpunten: Keetpoortsluis, Jachthaven Weesp of Fort Uitermeer) Deze route is in twee richtingen bewegwijzerd met zeskantige bordjes.

Kortenhoefse Plassenroute (10 km, 3 uur, startpunten: parkeerplaats Kortenhoef langs N201 en bij kanoverhuurders) De Kortenhoefse Plassenroute is aangegeven met blauwe palen met gele nummers.

Oud Loosdrechtroute (8 km, 2 uur, startpunten: bij kanoverhuurders in Loosdrecht, Vuntusstrand) De Oud Loosdrechtroute is in één richting bewegwijzerd met zeskantige bordjes.

Vuntus-vaarroute (5 km, 2 uur, startpunten: bij kanoverhuurders in Loosdrecht, Vuntusstrand) De Vuntus-vaarroute van Natuurmonumenten is aangegeven met genummerde bordjes op blauwe palen.

Rondje Stille Plas (8 km, 2 uur, startpunt: Paviljoen De Strook) De route is met zeskantige bordjes bewegwijzerd in beide richtingen.

Kanoroute Muyeveldse Wetering (15 km, 4 uur, startpunten: Paviljoen De Strook, De Eerste Aanleg) Deze vaarroute is in twee richtingen bewegwijzerd met zeskantige bordjes en is in te korten tot een ronde van 12 km.

Kievitsbuurt (uitbreiding kanoroute Muyeveldse Wetering) Op een aantal punten zijn ter oriëntatie markeringen aangebracht.

Zie ook:

Met je kano de Hollandse Waterlinie ontdekken