Kanoroutes in Utrecht stad

Nog een weekje en dan kunnen we de klok weer een uurtje terug zetten. De wintertijd komt er aan, dus nog even tijd voor een fraaie kanotocht door de binnenstad van Utrecht. Heerlijk op ons op gemak "zwerven langs de werven". Het wordt al wat fris en af en toe een buitje maar vandaag meer dan voldoende zon om lekker te genieten van alle activiteiten op en rond de werven.

kanovaren utrecht Zwerven langs de werven.. Altijd weer mooie kanotrips door hartje Utrecht

... Lees verder:
Kanoroutes in Utrecht stad

Kanoroute Rondje Leusden - 16km

kanoroute rondtocht voor kano en kajakRondtocht; 16 km.; 5x overdragen; Start Asschaterweg Leusden - Valleikanaal ri. Amersfoort - Heiligenbergbeek, gebruik voor overzetten de "trekbak" onder Arnhemsestraat!

(Kanovaren langs de Grebbelinie) De 16 kilometer lange kanoroute is bewegwijzerd en alle overstapplaatsen zijn voorzien van kanosteigers. Let op, midden voor de kanosteiger aan de Asschaterweg ligt een grote steen net onder de waterspiegel. (niet erg handig met instappen ;-) Via het Valleikanaal vaar je noordelijk door de Schammer langs Leusden. De Schammer is een gebied van circa 42 hectare en bestaat voornamelijk uit natuur met als functie waterbergingsgebied. Wat wel direct opvalt zijn de vele (in ING-kleuren bakstenen) opgetrokken nieuwbouwprojecten tussen het groen.

Kanoroute leusden rond

... Lees verder:
Kanoroute Rondje Leusden - 16km

Kanoën door de polders rond Abcoude - 16.5km

Eindelijk is het dan zover. Kanonatuurroutes en Kanoweb samen het water op voor een prachtige natuurtocht. De keus voor onze eerste kanotocht is gevallen op Utrecht, de polders rond Abcoude. Een afwisselende tocht van plm. 16,5 kilometer over verschillende kleine watertjes, zoals de Waver, Winkel, Angstel en Gein. Uiteindelijk loopt onze route iets anders dan vooraf gepland, maar is er zeker niet minder mooi om. - Kanokaart Rondje Abcoude

kanovaren rondje abcoude - utrecht

... Lees verder:
Kanoën door de polders rond Abcoude - 16.5km

Oudewater, pareltje aan kanoroutes

Vaar je in het Groene Hart een van de vele kortere of langere kanoroutes, dan doe je er beslist goed aan het historische plaatsje Oudewater te bezoeken. Het plaatsje ligt aan de monding van het riviertje de Lange Linschoten in de Hollandsche IJssel. De binnenstad is voor een groot deel tot beschermd stadsgezicht verklaard en heeft veel gemeentelijke- en rijksmonumenten. Oudewater was in de zestiende en zeventiende eeuw een belangrijke producent van touw.

kanovaren in het groene hart

... Lees verder:
Oudewater, pareltje aan kanoroutes

Kanoroute Eiland van Schalkwijk

kanoroute rondtocht vv voor kano en kajak Een mooie rondtocht (max 18km) langs forten en verdedigingswerken bij Schalkwijk

Via deze mooie peddelroute verken je het Eiland van Schalkwijk en een deel van de Hollandse Waterlinie. Een prachtige peddeltocht langs forten en verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en door een landschap dat terug gaat naar de 13e en 14e eeuw. Je vaart onder andere door door het verdronken bos waar je veelal kunt genieten van een bonte verzameling watervogels.

sfeerfoto hout

... Lees verder:
Kanoroute Eiland van Schalkwijk

<< Eerste < Vorige [1 / 4] Volgende > Laatste >>