Kanovaren

Zo mooi is Nederland!

Photography by kanoweb

Top 10 kanoroutes

Een top 10 kanoroutes volgens de bezoekers van kanoweb.nl het best gewaardeerd.
Een dagje lekker ontspannen en fantastische natuurbeleving vanuit je kano én vanaf de waterkant. En dat in eigen land! De mooiste opstapplekken en voldoende keuze aan kanoverhuuradressen aan de route. Met terrasjes onderweg of aan het start- en/of eindpunt. Neem je lunchpakketje mee! Onderweg kom je meer dan genoeg prachtige plekjes tegen om even lekker de benen te strekken.


kanoroutes enkel Vijf prachtige kanoroutes in Oost brabant
Een vijftal Oost-Brabantse kanoroutes is bij vele kanovaarders populair: De Boven-Dommel-Gennep kanoroute, de Malpie-kanoroute, de Beneden-Dommel-kanoroute, de Aa- kanoroute en de Reusel-Essche-stroom-kanoroute.
Gedetailleerde route-info, met overzichts-, detailkaarten en foto’s van instapplaatsen, hindernissen en meer zijn opgenomen in verschillende pdf-bestanden. Deze pdf’s zijn samengesteld ten behoeve van de Bekentochten, die ook dit jaar weer door de Volmolense Kano Club Waalre wordt georganiseerd.
De routes vind je in de rubriek Brabantse tochtsuggesties.

Kajaktocht Wirdumroute Appingendam (Groningen)
Kamperen bij Camping Ekenstein, het ideale uitgangspunt voor een kanoverkenningstocht door Groningen. Prachtig gelegen aan het schilderachtige riviertje het Damsterdiep en direct naast het historische landgoed Ekenstein. Op pakweg 2 kilometer afstand van Appingendam.

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Giethoorn (noord) en de Wieden (Overijssel)
Startplaats Arenshorst Buitenactiviteiten (kanoverhuur) vanwaar je Giethoorn op vele manieren kunt ontdekken. Het is uniek om Giethoorn het water te bekijken. Een andere kijk op alles, vanuit de kano. Met meer dan vijftig kilometer aan grachten en diverse meren in Giethoorn en omgeving kom je ogen tekort. Ook in de herfst is het hier prima genieten!

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Weerribben (Overijssel)
Een waar peddelparadijs voor kanovaarders. Peddelen door de adembenemende natuur van het het grootste laagveenmoeras van West-Europa. De vele vaarten, kanalen, veenstromen en petgaten zijn een waar eldorado voor elke kano- en kajakvaarder. Dan weer vaar je door groene tunnels van de moerasbossen om even later te genieten van het weidse uitzicht over de hooi- en rietlanden. Vooral in de vroege ochtenduren is het het heerlijk en rustig genieten.... Kanotochten in de Weerribben.

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondje Linderbeek (Overijssel)
Fraaie rondtocht van plm 17 kilometer over de Linderbeek, Overijssels kanaal en Regge. De hele route is voorzien van kano-overdraagplaatsen aan de stuwen en prima picknickplekjes. Kamperen en kanoverhuur camping de Linderbeek, maar ook aan de Regge vind je diverse kanoverhuuradressen.

kanoroute vice versa kanovaren kanotocht enkel Beleef de Berkel (Gelderland)
Vanaf de Duitse grens tot aan de monding in Zutphen leent de Berkel zich prima voor korte én wat langere kanotochten. Kanoverhuur direct aan de Berkel o.a. in Borculo en Warnsveld. Van hieruit is het écht natuurgenieten! Een wat langere tocht? wat denk je van een kanotrektocht vanuit Rekken en vaar aan het eind van je tocht het rondje Zutphen.

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Grenzeloos varen over de Vecht (Utrecht)
Wanneer je wil kun je van Muiden tot hartje Utrecht peddelen zonder uit je kano of kajak te komen. Maar met de vakantie in verschiet kun je natuurlijk beter kiezen om je kanotocht over de Vecht te combineren met routes over de Loosdrechtse Plassen, de Wijde Blik, de Kortenhoefse Plassen en de Spiegelpolder. Langs de 41 kilometer lange Vecht van Muiden tot Utrecht zijn bij de meeste sluizen in- en uitstapmogelijkheden aangelegd om je het overdragen makkelijker te maken.

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondje Leusden (Utrecht)
Een 16 kilometer lange bewegwijzerde kanoroute. Alle overstapplaatsen zijn voorzien van kanosteigers. In het kanorouteboekje "Met de kano langs de Grebbelinie" van het Waterschap Vallei & Eem vind je diverse kanoverhuurders aan de route.

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Wormer- en Jisperveld (Noord Holland)
Een "kanoknooppuntenroute" Wormer-Jisperveld. Sinds 8 juni 2012 is de kanoknooppuntenroute in het Wormer- en Jisperveld officieel in gebruik. Deze route is door de gemeente Wormerland in samenwerking met een groot aantal organisaties aangelegd.

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kajakvaren in de Biesbosch (Brabant)
De Biesbosch is een avontuurlijk doolhof van rivieren, waterbekkens, wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Het is een uitgestrekt fourageergebied voor talloze soorten watervogels, zoals ganzen, reigers, eenden en steltlopers. Overal in de Biesbosch vind je nog de nalatenschap van de griendwerkers die eeuwenlang het land bewerkten. Kanoverhuur en opstapplaatsen in o.a. Drimmelen en jachthaven Vissershang.

kanotocht enkel De Dinkel - Een wintertopper!
Een pracht van een kanotocht van plm. 17 kilometer over een uitzonderlijk mooi riviertje in Overijssel. Kanovaren op de Dinkel is enkel toegestaan in de periode van 1 sept t/m 31 maart. Een vaarvergunning voor deze periode vraag je aan bij het Waterschap Vechtstromen