De Regge, van Ekso voorbij aan Zuna tot aan de stuw

kanoroute vice versa kanovaren Kanotocht vice versa; plm 14 km; Regge - Boven Regge - Eksosche AA - Rijssen - Mölke - Zuna - Nijverdal - Hellendoorn
(Kanotocht Eksoche Aa, plm 10.km.)


Kanoparadijs Nederland van Frank van Zwol en Jolanda Linschoten voor onze kanotocht van vandaag als inspiratiebron gebruikt. Op naar Overijssel en wel de Regge. Niet de volledige tocht zoals zo prachtig beschreven in het boek, maar voor een gedeelte. Op naar het startpunt aan de Wierdenseweg, bij het Ekso. Alhoewel een kleine correctie op zijn plaats is. Er wordt namelijk hard gewerkt aan een prachtige pleisterplaats iets verderop (even over de brug vanuit Enter). "De wisselmaat", startpunt voor prachtige wandelroutes door Twente. Voorzien van een ruime parkeergelegenheid. Nog geen kanostoep of steiger, maar wel een fantastisch aangelegde "visstek" hoog boven het water. Ik ben er van overtuigd dat die kano-instapplaats er op zéér korte termijn ook te vinden zal zijn!

... Lees verder:
De Regge, van Ekso voorbij aan Zuna tot aan de stuw

Aanvaring op de Eksosche Aa

kanoroute vice versa kanovaren Kanoroute vice versa; plm 10 km; Wisselmaat - Regge - Boven Regge - Eksosche AA
(evt verlengen: Twentekanaal - Almelo - Wierden
Kanotocht Regge ri. Zuna, plm. 14 km.


Na vorig jaar in April vanaf het fietsknooppunt "De wisselmaat" te zijn vertrokken voor een prachtige kanotocht over de Regge, besluiten we vandaag opnieuw hier onze tocht te starten. In de hoop dat ondertussen het Waterschap Regge en Dinkel deze fantastische pleisterplaats ook heeft voorzien van een kano-aanlegsteiger. Helaas, we moeten het nog doen met een blubberige wal. We peddelen stroomop de Eksosche Aa richting de Bornerbroekse Waterleiding. Al snel vinden we het eerste obstakel op onze weg, enkele drijvende balken om het gemaaide gras te "vangen". Een bordje aan beide zijden van de balk geeft aan dat je de kano hier moet overzetten. Het talud is dusdanig steil dat dit eigenlijk onbegonnnen werk is. Gelukkig ligt de balk niet over de volle breedte en kunnen we normaal passeren.

... Lees verder:
Aanvaring op de Eksosche Aa

Rondje Linderbeek, Overijssels kanaal en Regge - 17km

kanoroute rondtocht voor kano en kajakRondtocht; 17km.; 5x overdragen; Linderbeek - Midden Regge - Beneden Regge - Overijssels kanaal - Veenkanaal - Zwolsekanaal - Kanaal Zwolle Vroomshoop - Den Ham - Hellendoorn - Archem - Hancate - Daarle

De zon heeft vandaag een lange aanloop nodig voor die zich laat zien. Dit in tegenstelling tot alle positieve weerberichten. Pas tegen half drie in de middag kunnen we even genieten van een iets aangenamer temperatuurtje. We varen iets uit de wind langs het hoge talud van het Overijssels kanaal.

... Lees verder:
Rondje Linderbeek, Overijssels kanaal en Regge - 17km

Kanoën in de IJsseldelta

kanoroute rondtocht voor kano en kajakkanoroute vice versa kanovaren kanotocht enkel Kanoroute IJsseldelta
Diverse kanoroutes mogelijk, zie download routekaart


Kanoën door de weteringen met uitkijkpunten over de polder Mastenbroek. Sinds mei 2008 kan iedereen die in het bezit is van een kano gebruik maken van het kanoroutenetwerk Mastenbroek. De route is zelf eenvoudig uit te zetten aan de hand van de gratis kanoroutenetwerk folder en unieke IJsseldelta borden langs de route.

... Lees verder:
Kanoën in de IJsseldelta

Weerribbenroute

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Prachtige kanotocht (16 km.) die start bij het bezoekerscentrum "De gele lis" in Ossenzijl.
Hier zijn overigens ook kano’s te huur.


gpstracks.nl Kanovaren in de Weerribben : De kanoroute voert door vrijwel het hele gebied. Het eerste stuk gaat vooral tussen het riet door en daarna langs weilanden aan de rand van de Weerribben. Uiteindelijk door naar Kalenberg waar je met de kano door vaart.

... Lees verder:
Weerribbenroute