Kanovaren om de kribben van de IJssel

kanoroute vice versa kanovaren Kanotochtje IJssel; vice versa, plm 10 km.; Start-eind: Deventer, Sandton IJsselhotel op de Worp (parkeren toegestaan) - DKV Gashaven - Zandweerdhaven - retour

20 maart 2011 - Een van de eerste mooie voorjaarsdagen. Uitstekend weer voor een "opfrisbeurtje" canadees varen. Aangezien het stroomopwaarts de IJssel "stevig aanpeddelen" kan zijn neem ik de uitnodiging van Arij om vandaag samen tandem te varen in zijn "nieuwe" zeventienvoeter van harte aan.

... Lees verder:
Kanovaren om de kribben van de IJssel

Kanotocht Zandwetering - Diepenveen-Boskamp vv - 11km

kanoroute vice versa tocht voor kano en kajak Kanoroute Zandwetering vice versa; plm 11km.; 4x overzetten (kanostoepen aanwezig) - Start Diepenveenseweg - langs kasteel Hoenlo - na Olst bij den Nul retour

De Zandwetering ontspringt aan de oostkant van de stad Deventer in het brongebied de Gooiermars. Deze "watergang" is in de veertiende eeuw gegraven om door ontwatering ontginning van het laaggelegen marsland mogelijk te maken. De wetering loopt langs de stad en buigt ter hoogte van Diepenveen af naar het noorden. De oevers van de waterloop zijn in de omgeving van Deventer en bij Hengforden op een aantal plaatsen zodanig vergraven dat plassen, poelen en moerassige gebiedjes zijn ontstaan. Het waterschap Groot Salland heeft nog soortgelijke plannen voor een aantal andere plaatsen langs de Wetering.

... Lees verder:
Kanotocht Zandwetering - Diepenveen-Boskamp vv - 11km

Twente: Varen waar geen water is

kanoroute vice versa kanovaren kanotocht enkelDiverse kanotochten mogelijk - Zie info:
Update 29-4-2015, zie artikel Tubantia :
Ondernemers protesteren tegen ballenlijnen


Twente barst van de beken, en de meeste lopen naar Almelo, dat prompt in 1946 onder water liep. Altijd wat te doen! En waar water is kun je peddelen! Een beek die het hele jaar vrij bevaarbaar is, is de Bornse Beek, die loopt vanaf Hengelo naar Almelo. Het mooie van deze beek is dat er over in de hele route vier bevaarbare obstakels zitten, die zo zijn aangelegd, dat ze voor bijna iedere kano bevaarbaar zijn.

... Lees verder:
Twente: Varen waar geen water is

Kanovaren op de grens van Overijssel en Gelderland

kanoroute vice versa kanovaren Kanoroute Schipbeek; Vice versa; plm 14 km.;
Start-eind: kanostoep Visschersdijk - (ri. Holten, Markelo) - Roudaalterweg


10 april 2011 - Het mooie weer kan deze dagen blijkbaar niet op. Een heerlijke zonovergoten middag kanovaren in het verschiet. Met de kajaks in de beugels rijden we via de kleine binnenweggetjes richting Markelo. Aan de Visschersdijk ligt een perfecte kanostoep te wachten op gebruik. Het duurt dan ook niet lang voor we lekker rustig stroomaf de Schipbeek varen in de richting van Holten.

kanovaren Schipbeek

... Lees verder:
Kanovaren op de grens van Overijssel en Gelderland

Rondje Oude en Nieuwe Schipbeek - 11km

kanoroute rondtocht voor kano Kanoroute rondtocht; 11 km.; 6x overdragen, meest geschikt voor solokano vanwege enkele smalle doorvaartjes - Start Colewee - langs Pothaar - duiker onder A1 door - Schipbeek - Oude Schipbeek

Een bijzonder fraaie kanotocht (rondtocht) over de oude waterloop van de Schipbeek. Een aanrader voor de natuurliefhebbende kanovaarder die niet terugdeinst voor flinke overdragingen en spinnenraggen. De tocht kent nogal wat duikers. Onder de langste duiker (ruim 50 meter) onder de A1 trek je je kano met je vingers tussen de betonnen randen voort, dus daar wil je wel eens een spinnetje tegenkomen ;-) Overigens is een vice-versa tocht vanaf camping de Coolewee tot aan museum boerderij de Pothaar een leuk familie-tripje. Je vaart hier het kraakheldere water van het mooiste stukje Oude Schipbeek, meanderend door de weilanden en de bossen.

... Lees verder:
Rondje Oude en Nieuwe Schipbeek - 11km