Water colors kanotocht

"Met de Water Colors vaarroute maak je op een unieke manier kennis met Amsterdam . De nieuwste lichtinnovaties verlichten het historisch erfgoed van de stad op een geheel nieuwe wijze. Voor zowel de bezoeker van Amsterdam als de Amsterdammer zelf is Water Colors een unieke manier om de stad te (her)beleven."
Aldus de uitnodigende website van het Amsterdam Light Festival


Op het korte mailtje, "we hebben het plan Amsterdam Lights te peddelen, wie vaart er mee?" bedenk ik me geen moment. Dit wordt een leuke avondpeddel, zeker met de uitzonderlijk gunstige weersomstandigheden voor deze tijd van het jaar.. zélfs zwoele avonden midden December. Daar kan toch niks meer mis gaan?

Alhoewel? Verdikkie, een "KNMI-code geel": juist in de avond harde windstoten. Geen waarschuwing voor de watersporters dit keer, het zal de tijd van het jaar wel zijn. Nog even wat afstemming met elkaar, alsnog één "afzegging".. jammer dan.. Drukt onze pret niet. In regen en wind laden we onze kano's af en binden ze vast op de steiger bij KV Zeeburg. De lichtgewicht begint op een flinke rukwind al te schuiven.. oeps.. hierblijven jij!

De "code geel" nemen ze bij KV Zeeburg wel heel erg letterlijk. Het fraaie clubgebouw, voor ons? ツ, in waarschuwingskleur geschilderd. Snel naar binnen en omkleden, toch wel zo lekker, uit de wind. Al snel zijn alle deelnemers op het water.. Onze gids voorop. Tsjonge.. wat buffelen zeg! Maar de kanotocht is het méér dan waard. Een tocht om nog lang op terug te kijken!

informatie Amsterdam Light Festival KV Zeeburg