Landschap Waterland

Landschap Waterland is het veenweidelandschap tussen Amsterdam, Zaandam en Hoorn met daarin droogmakerijen en natuurreservaten. Het gebied ligt ten noorden van Amsterdam. De naam Waterland is zeer toepasselijk voor dit waterrijke gebied. Het gehele gebied ligt onder de zeespiegel en wordt begrensd door dijken. Direct achter de dijken ligt een aantal meertjes. Deze zijn ontstaan door doorbraken van de Zuiderzee, zoals het Kinselmeer.

... Lees verder:
Landschap Waterland

Kanoroutes Zeevang

De Zeevang is van oorsprong een karakteristieke vaarpolder, waar boer en koeien het grasland alleen per boot konden bereiken. Tegenwoordig, na de ruilverkaveling van 1956, bereiken de boeren hun land rijdend en doen hun werk met machines.

... Lees verder:
Kanoroutes Zeevang

Helderse Kanoroutes

De Helderse Vallei is een mooi vertrekpunt van de 4 goed aangegeven kanoroutes die Den Helder rijk is, met onderweg diverse aanlegsteigers. Daarnaast heeft Den Helder diverse watergangen die goed toegankelijk voor kano’s zijn. Het Helderse Kanoroutenetwerk bestaat uit 4 mooie routes. (zie info/downloads fraaie kanokaarten onder). De bewegwijzering van deze kanoroutes bestaat uit bruine kunststof palen met ronde markering. In de markering vind je het kanoroute-logo met knooppuntnummer en de pijlen die rechtdoor, naar links of rechts wijzen in de kleur van de te volgen route.

kanovaren den helder - noord holland

... Lees verder:
Helderse Kanoroutes

Molens en Fortentocht rond Haarlem en Spaarndam - 21 km

De Stelling van Amsterdam is omgeven door waterrijk gebied en er zijn dan ook volop mogelijkheden om de Stelling van Amsterdam vanaf het water te ontdekken De Molens en Fortentocht voert door de omgeving van Haarlem en Spaarndam. De kanoroute voert langs vijf forten van de Stelling van Amsterdam: Fort bezuiden Spaarndam, Fort bij Penningsveer, Fort bij de Liebrug, Fort aan de Liede en Kunstfort bij Vijfhuizen. De kanoroutekaart Molens en Fortentocht (pdf) is te downloaden op op de website Stelling van Amsterdam en biedt een routebeschrijving en diverse links naar de forten, horeca en bezienswaardigheden.

... Lees verder:
Molens en Fortentocht rond Haarlem en Spaarndam - 21 km

Rondje Oosterdel - GPStracks - 9 km

gpstracks.nl Na de verkaveling eind jaren zestig is een deel van het landbouw vaargebied in stand gebleven. Tegenwoordig is hetgebruik deels voor bewoning, deels voor land-en tuinbouw (volkstuinen) en een deel is natuur. Als totaal een zeer mooi gebied om in te varen.

... Lees verder:
Rondje Oosterdel - GPStracks - 9 km

<< Eerste < Vorige [3 / 3] Volgende > Laatste >>