Kanovaren Amsterdam Nieuw-West

Het vaargebied Amsterdam Nieuw-West, met als klotsend hart de Sloterplas, kent veel variatie. Het diverse en fijnmazige waternetwerk is ideaal om te kanovaren. Er zijn veel afwisselende kanoroutes mogelijk. Over historische waterranden of langs recente toevoegingen, door stedelijk, park- of landelijk gebied. Over weidse meren, met de Noordoever van de Sloterplas als toekomstig gemeentelijk monument. Of varend door de beslotenheid van de Amsterdamse Biesbosch op weg naar waterspeelplaats De Natureluur. Je peddelt vanuit middeleeuws veenweidegebied zo het proefontwerp voor de Noord-Oostpolder in bij de Tuinen van West-kanoroute.

... Lees verder:
Kanovaren Amsterdam Nieuw-West

Peddelen in het kajakcentrum van Nederland

De voorspelling "Harde wind en kans op een bui" weerhoudt ons niet om vandaag het mekka voor kano- en kajakvarend Nederland te bezoeken. Vanuit het diepe zuiden en het verre oosten gaan we vroeg op pad om elkaar in Wormer te treffen voor een prachtige tocht door het weidse Wormer- en Jisperveld. De files rond Amsterdam zorgen er helaas voor dat onze zorgvuldig geplande aankomsttijd fors wordt overschreden. Maar uiteindelijk genieten we aangenaam van de nieuwste snufjes op kano- en kajakgebied: peddels, vesten, open kano's en spatzeil of zeilsets voor de kajak. Voldaan en wat krapper bij kas vertrekken we naar de naastgelegen camping de Akker.

... Lees verder:
Peddelen in het kajakcentrum van Nederland

Alkmaarder- en Uitgeestermeer

Het Alkmaarder- en Uitgeestermeer ligt tussen Alkmaar en Haarlem en omvat een groot meer met volop mogelijkheden voor waterrecreatie. Je kunt er zwemmen, zeilen en kanoën, maar ook fietsen en wandelen in een waterrijk polderlandschap met enkele natuurreservaten. Bij Uitgeest zijn vier gemarkeerde kanoroutes uitgezet met een totale lengte van 32 kilometer. De kanoroutes (Uitgeestermeerroute - Stieroproute - Crommenijeroute - Woudpolderroute) zijn gemarkeerd door middel van paaltjes in het water v.v. een gekleurde rand. De routes zijn zowel afzonderlijk als in diverse combinaties te varen.

... Lees verder:
Alkmaarder- en Uitgeestermeer

Kanoën Wormer- en Jisperveld

kanoroute rondtocht voor kano en kajak 3 kanorondtochten. Nu met vernieuwde kanokaart!
In combinatie te varen zonder overdragingen.


Het Wormer- en Jisperveld is zo'n 2500 ha. groot. Het weidegebied heeft een gevarieerde plantengroei en is een belangrijk broedgebied voor allerlei soorten weide-, water- en moerasvogels. Het oorspronkelijk uitgestrekte veengebied is ongeveer vanaf het jaar 1000 is ontgonnen. Naast veeteelt was turfwinning eeuwenlang een belangrijke bron van inkomsten. Door het baggeren van het veen, de dalende bodem en door oeverafslag ging echter steeds meer land verloren. Er ontstonden ware "eilandrijken". Het vee moest per boot vervoerd worden en het begrip "vaarboer" werd geboren. Ook vandaag de dag maken de boeren in het Wormer- en Jisperveld veelvuldig van vaartuigen gebruik om hun vee naar de graslanden te vervoeren.

... Lees verder:
Kanoën Wormer- en Jisperveld

Kanovaren rond Jisp

Het kanoseizoen is voor ons al in volle gang. We hebben er dan ook al weer flink wat kano- en kajaktochten op zitten. Heerlijk genieten op het water. Afhankelijk van het vaarwater, het weer of lengte van de tocht trekken we er op uit met onze kajak of open kano. Sinds een tijdje ook enthousiast met de solo.

... Lees verder:
Kanovaren rond Jisp