Kanovaren rond Jisp

Het kanoseizoen is voor ons al in volle gang. We hebben er dan ook al weer flink wat kano- en kajaktochten op zitten. Heerlijk genieten op het water. Afhankelijk van het vaarwater, het weer of lengte van de tocht trekken we er op uit met onze kajak of open kano. Sinds een tijdje ook enthousiast met de solo.

Na een uitgebreid bezoek aan hét kanocenter van Nederland, gelijk maar eens de nieuwe peddel "nat maken". Tenslotte is ie daar toch voor bedoeld. Vertrekpunt Molenpad in Jisp voor een fraaie route, die we perfect onderweg zelf kunnen samenstellen. Geen kaart meer nodig! Infoborden en genummerde paaltjes in het water wijzen ons prima de weg door dit waterrijke landschap.

Er waait een lekker briesje, dus zoeken we af en toe wat beschutting tussen de rietkragen. Blijkbaar nog enigszins onwennig aan voorbijvarende bezoekers, worden we met veel gemekker vrolijk ontvangen door wat lammetjes. Een van de beestjes wil graag een eindje met ons mee peddelen en laat ons pardoes zijn "zwemkunsten" zien. Zo te horen staat dit moedertje schaap echt niet aan. Voorzichtig sturen we de zwemkunstenaar tot aan de wal. Met wat hulp de kant op en iedereen is weer blij: "Zwemdiploma A behaald!"

kanovaren wormer Met kano en kajak doorkruisen we tot laat in de middag vele sloten en vaarten in het Wormer en Jisperveld. Een gedeelte van de (rode) Baanakkersroute langs het oudste moerasbos in deze omgeving en de (gele) Gansslootroute. De genummerde routepalen zijn telkens goed zichtbaar en een uitkomst voor een gevarieerde kanoroute!

kanovaren informatie Start en eindpunt: Molenpad, Jisp
Ruime parkeergelegenheid aanwezig

Kanoknooppuntenroute Wormer-Jisperveld

Sinds 8 juni 2012 is de kanoknooppuntenroute in het Wormer- en Jisperveld officieel in gebruik. Deze route is door de gemeente Wormerland in samenwerking met een groot aantal organisaties aangelegd.