Kanovaren Amsterdam Nieuw-West

Het vaargebied Amsterdam Nieuw-West, met als klotsend hart de Sloterplas, kent veel variatie. Het diverse en fijnmazige waternetwerk is ideaal om te kanovaren. Er zijn veel afwisselende kanoroutes mogelijk. Over historische waterranden of langs recente toevoegingen, door stedelijk, park- of landelijk gebied. Over weidse meren, met de Noordoever van de Sloterplas als toekomstig gemeentelijk monument. Of varend door de beslotenheid van de Amsterdamse Biesbosch op weg naar waterspeelplaats De Natureluur. Je peddelt vanuit middeleeuws veenweidegebied zo het proefontwerp voor de Noord-Oostpolder in bij de Tuinen van West-kanoroute.

kanokaart Amsterdam Nieuw West

Kanokaart Nieuw-West

De kanokaart Nieuw West is een bijzonder uitgebreide informatiebron voor kanovaarders die de variatie van het Amsterdam Nieuw-West willen ontdekken. Van Stedelijk, parkachtig, landelijk, natuurlijk, weids of juist besloten, eeuwenoude landschapselementen en heel nieuwe. Plus doorvaart in vele richtingen. En langs het water zowel kunst als de nodige horeca. De samenstellers van de kanokaart Nieuw West, Wouter van der Wulp, Martin Wolters en Iwan Daniëls, hebben veel informatie voor je op een rij gezet.

Plan zelf je kanoroute met de kanokaart 2016

Met deze kanokaart Nieuw West kun je zelf vele afwisselende kanoroutes samenstellen. Van korte trajecten rond de Sloterplas voor de beginnende en funkanoër tot lange tochten voor de gevorderde toerkanovaarder. Op de Slotervaart of op grotere wateren als Sloterplas en Ringvaart komen de wedstrijdkanoërs helemaal aan hun trekken tijdens hun training. En.. als bonus: voor de avonturier die niet opziet tegen moeilijkere in- en uitstappen en/of langere overdraagafstanden en ongebaande (water)paden wil varen, zijn enkele speciale routesuggesties op de kaart geschetst.

De kanokaart is ook gedrukt verkrijgbaar. Gratis verkrijbaar bij onder andere de kanocentra rond de Sloterplas en bij het Van Eesterenmuseum op de Burgemeester de Vlugtlaan 125.

Nieuw West kanovaren Kanokaart Nieuw-West 2016