Kanoroutes Zeevang

De Zeevang is van oorsprong een karakteristieke vaarpolder, waar boer en koeien het grasland alleen per boot konden bereiken. Tegenwoordig, na de ruilverkaveling van 1956, bereiken de boeren hun land rijdend en doen hun werk met machines.

kanovaren zeevang noord holland In het gebied zijn drie kanoroutes uitgezet en zijn gemarkeerd met palen of drijvers met een gekleurde bies: blauwe route 4,7 km - gele route 7,1 km - rode route 5,8 km. De kanoroutes Zeevang lopen door de karaktistieke vaarpolder Zeevang. Je passeert tijdens je kanotocht oud veenland met langgerekte graslanen, brede sloten en lintdorpen zoals Middelie, Hobrede en Kwadijk. Een eldorado voor de natuurliefhebber en de rustzoeker en een ontdekkingstocht per kano waard. In de route is een kano-overdraagplaats waar je de kano over de weg moet tillen.

De routes kun je starten bij Boerderij Wennekers in Hobrede, Boerencamping Weidevogelzicht in Kwadijk en het Wapen van Middelie. Folders met routebeschrijvingen en kaarten zijn verkrijgbaar bij Bezoekercentrum Het Twiske in Oostzaan of verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV's.

kanovaren informatie Kanokaart Zeevang
De website Recreatie Noord Holland biedt veel info over de recreatiegebieden, kanoverhuuradressen en de adressen van diverse VVV's, waar je o.a. prachtige routekaarten kunt bestellen.