Kanoroutenetwerk Eilandspolder

Met de start van het nieuwe vaarseizoen zijn de traditionele kanoroutes in de Eilandspolder (De Koetenroute, Lepelaarroute en de Eilandspolderroute) uitgebreid naar een prachtig kanorouteknooppuntennetwerk.
Aan de hand van een nieuwe kanokaart en de kanopaaltjes onderweg maak je je eigen kanoroute van knooppunt naar knooppunt door de mooie natuur van de Eilandspolder bij De Rijp.

kanoknooppunt Eilandspolder Fotografie: Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer

Kom eens varen en genieten in de Eilandspolder

Huur een kano bij een van de verhuurpunten of neem je eigen kano mee. Op de kanokaart Eilandspolder staan de onderlinge afstanden vermeld. De nummers vind je terug op de kanopaaltjes.
Maar ook zijn er in kleur routes tussen de 6,5 en 21,5 uitgezet. Volg dan de desbetreffende kleur pijl. Overstappen op een andere route of ander nummer kan altijd. Bezoek tussen het kanovaren door zéker een van de gezellige horecagelegenheden en bezienswaardigheden zoals musea, galerieën, snoepwinkeltje, oude kerken en huisjes.

vaarkaart Eilandspolder

Vaarkaart Eilandspolder

Het Vaarnetwerk Eilandspolder is in gedrukte vorm gratis verkrijgbaar bij onder andere de plaatselijke VVV, campings en verhuuradressen. Handig voor onderweg!
Vaarroutes? Check het Vaarnetwerk Eilandspolder voor kano's en fluisterboten:

Recreatieschap Twiske-Waterland

Meer info over de Eilandspolder kanoroute vind je op de site van het Recreatieschap Twiske-Waterland:

Eilandspolder kanoroute