Helderse Kanoroutes

De Helderse Vallei is een mooi vertrekpunt van de 4 goed aangegeven kanoroutes die Den Helder rijk is, met onderweg diverse aanlegsteigers. Daarnaast heeft Den Helder diverse watergangen die goed toegankelijk voor kano’s zijn. Het Helderse Kanoroutenetwerk bestaat uit 4 mooie routes. (zie info/downloads fraaie kanokaarten onder). De bewegwijzering van deze kanoroutes bestaat uit bruine kunststof palen met ronde markering. In de markering vind je het kanoroute-logo met knooppuntnummer en de pijlen die rechtdoor, naar links of rechts wijzen in de kleur van de te volgen route.

kanovaren den helder - noord holland Stad- & Stellingroute - 6 Km
In de fortgracht van Fort Dirksz. Admiraal liggen twee stuwen achter elkaar en vormen een soort sluis, waarin een bootje/kano kan schutten.
Update 20-5-2017: De sluis werkte tot voor kort met een pasjes systeem. Vanwege de storingsgevoeligheid en regelmatige vernielingen heeft de Gemeente Den Helder de bediening vervangen door een drukknop.

Boerenlandroute - 12 Km
De Boerenlandroute loopt dwars door het polderlandschap van de Noordkop, tegenwoordig het grootste aaneengesloten bloembollenteeltgebied ter wereld! In de juiste periode geniet je van de kleuren en geuren van de vele bollenvelden. Je kunt de boeren aan het werk zien en genieten van vogels die op en rond de akkers leven.

Dorpsroute - 15 Km
De Boerenlandroute verbindt de watergangen van Julianadorp met Den Helder. Naast dit ‘stedelijke water’ zijn er nog twee waterstromen die altijd gescheiden van elkaar blijven: het natuurlijke duinwater en het water dat in de agrarische sector wordt gebruikt. Het water van de akkers wordt via ondergrondse watergangen (‘onderleiders’) onder de kanoroute afgevoerd. Het schone duinwater blijft zo behouden in de diverse natuurgebieden.

Natuurroute - 4 Km
De Natuurroute is gelegen nabij de Helderse duinen, een duin- en bosgebied van ruim 800 hectare, dat bestaat uit een duinlandschap met lage duintoppen, een duinmeertje, duinvalleien en bossen. Samen met de Noordduinen vormt het een eldorado voor bijzondere planten en vogels. Al varende doorkruis je het recreatiegebied Mariëndal en een gebied voor bollenteelt waar je in de juiste periode kunt genieten van de kleuren en geuren van tientallen bollensoorten

Algemene regels
Wanneer je een recreatievisser nadert probeer dan het visgebied zo ruim als mogelijk te passeren. Afval dien je te allen tijde in de kano mee te nemen en bij aankomst in de daarvoor bestemde vuilnisbakken te deponeren

Info en downloads van de kanoroutes op:

Kanoverhuur DenHelder