Kanovaren in Noord Holland

Een samenwerking van Landschap Waterland en Staatsbosbeheer heeft er voor gezorgd dat je heerlijk kunt genieten van vele tientallen kilometers gemarkeerde kanoroutes langs de mooiste plekjes in Noord Holland. Op de websites van beide organisaties vind je veel informatie over allerlei recreatiemogelijkheden in de vele polders die Noord Holland rijk is. Je kunt er zwemmen, zeilen en kanoën, maar ook fietsen en wandelen in een waterrijk polderlandschap en enkele natuurreservaten.

kajakken in noord holland

... Lees verder:
Kanovaren in Noord Holland

Ankeveense Plassen, natuur voorop

De Ankeveense Plassen zijn een doolhof van petgaten en legakkers en een belangrijk broedgebied van moeras- en watervogels. Een wirwar van eilandjes, smalle slootjes en open water. De Plassen zelf zijn helaas niet toegankelijk, maar te voet of per fiets over de Dammerkade of het Bergse pad kun je al genieten van het natuurschoon. Het gebied is eigendom van Natuurmonumenten en wordt beheerd als een rustgebied voor vogels.

kanovaren Ankeveense Plassen - verbod"Het is dan misschien niet zo expliciet aangegeven, maar kanovaren en suppen in de Ankeveense Plassen is toch ècht al jaren verboden." aldus de boswachter Vechtplassen. - Fotografie: Natuurmonumenten.

Verboden voor kanovaarders?

... Lees verder:
Ankeveense Plassen, natuur voorop

Kanoroute Limmer Die

De Kanoroute Limmer Die leidt langs de weilanden aan het Die en het Kerkmeer. Dit zijn oude strandvlakten, gelegen tussen de oude strandwallen waarop Akersloot en Limmen liggen. De weilanden worden bevolkt door diverse weidevogels zoals grutto's, scholeksters en tureluurs.

... Lees verder:
Kanoroute Limmer Die

Kanoroutes rond Krommeniedijk

Kanovaren bij het Fort bij Krommeniedijk. De weilanden rondom Fort bij Krommeniedijk zijn rijk aan weidevogels. Het gebied rond het fort wordt in het vroege voorjaar voor een deel onder water gezet. Het reservaat gebied is tijdens het broedseizoen (1 april t/m 15 juni) niet toegangkelijk.

... Lees verder:
Kanoroutes rond Krommeniedijk

Kanoroutenetwerk Eilandspolder

Met de start van het nieuwe vaarseizoen zijn de traditionele kanoroutes in de Eilandspolder (De Koetenroute, Lepelaarroute en de Eilandspolderroute) uitgebreid naar een prachtig kanorouteknooppuntennetwerk.
Aan de hand van een nieuwe kanokaart en de kanopaaltjes onderweg maak je je eigen kanoroute van knooppunt naar knooppunt door de mooie natuur van de Eilandspolder bij De Rijp.

kanoknooppunt Eilandspolder

... Lees verder:
Kanoroutenetwerk Eilandspolder

<< Eerste < Vorige [1 / 4] Volgende > Laatste >>