Kanoroute Malpie (Dommel)

kanoroute enkel (a-b) tocht voor kano en kajakMalpie kanoroute; kanotocht over de Dommel; enkel (a-b) plm. 15km. - Neerpelt - Borkel en Schaft - plm. 9,5km.
Borkel en Schaft – Valkenswaard - plm. 5,5km. (update: 19-3-2016)


De Malpiekanoroute start vanuit het Belgische Neerpelt en volgt de Dommel (lichtstromend water) in de richting van Borkel en Schaft met als eindpunt de Venbergse Watermolen in Valkenswaard. Het eerste deel van de route naar Borkel en Schaft is circa 9.5 kilometer en is ongeveer drie uur varen. Het tweede deel van Borkel en Schaft naar Valkenswaard is 5.5 kilometer en is ongeveer twee uur varen.

... Lees verder:
Kanoroute Malpie (Dommel)

Reusel Essche Stroom kanoroute

kanoroute enkel (a-b) tocht voor kano en kajakKanoroute Reusel Essche Stroom; enkel (a-b) plm. 26km.
Moergestel – Belversedijk, plm. 9km.
Belversedijk – Monding in Dommel - plm. 17km. (update: 19-3-2016)


De Reusel-Essche Stroom kanoroute start na de stuw bij de Waterhoefstraat in Moergestel en volgt allereerst de Reusel richting Oisterwijk en daarna de Voorste Stroom en de Essche Stroom die uiteindelijk uitmondt in de Dommel. Vanaf dat punt kan de Beneden-Dommel kanoroute worden gevolgd. Het eerste deel van de route van Moergestel naar de Belversedijk in Haaren is circa 9 kilometer en het tweede deel van de Belversedijk naar de monding in de Dommel is ongeveer 17 kilometer

... Lees verder:
Reusel Essche Stroom kanoroute

Aa kanoroute

kanoroute enkel (a-b) tocht voor kano en kajakAA-kanoroute; enkel (a-b); plm 27km.
Keldonk - Kilsdonkse Molen - plm. 13km
Kilsdonkse Molen - kanosteiger Beusingsedijk - plm. 14km. (update: 28-8-2020)


Stroomafwaarts in het oosten van Noord Brabant is de Aa een kleinere rivier. Als gekanaliseerde beek ontspringt deze bij Nederweert in Limburg en komt in het centrum van 's-Hertogenbosch samen met de Zuid-Willemsvaart en Dommel. Aa en Dommel vormen daar de Dieze. De beek is in de jaren '30 van de 20e eeuw gekanaliseerd. Door ruilverkaveling in de zestiger-jaren van de 20e eeuw is het oude cultuurlandschap in het Aa-dal aanzienlijk veranderd.

... Lees verder:
Aa kanoroute

Steenbergse Vliet - 17 km

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm 17km.; 1x overdragen; - Steenbergen, De Roode Weel - 't Wiel, Drenkhoos -Kruisbeek - De Beek - De Baak - Bovensas - de Vliet - Steenbergse Havenkanaal

Ommetjes maken en klunen met de kano
door Franka van der Rijt. vrijdag 28 november 2008

In de zomer is het inmiddels een vertrouwd beeld: kanoërs die op en neer peddelen over de Vliet.

Maar voor een gemeente die zich wil profileren als de 'Waterparel van West-Brabant' is dat een schamel aanbod. Vandaar dat voor 2009 wordt ingezet op een volwassen kanorondje over de Steenbergse wateren, compleet met kluunplekken en aanlegsteigers in de Cruijslandse polder.

... Lees verder:
Steenbergse Vliet - 17 km

Rondje Almkerk - GPStracks 12 km

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm 12km. resp. plm. 22 km.; Poortweg, Uitwijk - Sleeuwijk - Uppel - Nieuwendijk - Almkerk - Alm retour.
(22 km: verlengen mogelijk)


Deze kanoroute is het mooiste te varen vanaf de Poortweg te Uitwijk (Gemaaltje met Aquaductje). Het eerste stuk loopt door de polders van het land van Altena richting Sleeuwijk. Nabij Sleeuwijk komt u langs het Fort Sleeuwijk, bekent van de hollandse waterlinie. Vanaf hier vaart u langs Uppel richting Nieuwendijk. Vervolgens komt u door het pitoreske dorpje Almkerk vis een ecologosch aangelegd stukje Alm weer bij uw eindpunt. Deze route van 12.2 km is door een beetje ervaren kanoèr af te leggen in ongeveer 2 1/2 uur.

... Lees verder:
Rondje Almkerk - GPStracks 12 km