Kanoroute Malpie (Dommel)

kanoroute enkel (a-b) tocht voor kano en kajakMalpie kanoroute; kanotocht over de Dommel; enkel (a-b) plm. 15km. - Neerpelt - Borkel en Schaft - plm. 9,5km.
Borkel en Schaft – Valkenswaard - plm. 5,5km. (update: 19-3-2016)


De Malpiekanoroute start vanuit het Belgische Neerpelt en volgt de Dommel (lichtstromend water) in de richting van Borkel en Schaft met als eindpunt de Venbergse Watermolen in Valkenswaard. Het eerste deel van de route naar Borkel en Schaft is circa 9.5 kilometer en is ongeveer drie uur varen. Het tweede deel van Borkel en Schaft naar Valkenswaard is 5.5 kilometer en is ongeveer twee uur varen.

malpie kanoroute

Gedetailleerde route-info, met overzichts-, detailkaarten en foto’s van instapplaatsen, hindernissen etc, is in te zien via de te downloaden PDF’s. De PDF’s zijn samengesteld ten behoeve van de Bekentochten, die worden georganiseerd door de Volmolense Kano Club Waalre.

Neerpelt - Borkel en Schaft, plm. 9,5km.
- Start- en eindpunt Tussenstraat 2, Neerpelt. In- uitstapvoorziening picknickplaats / parkeerterrein Peedijk, Borkel en Schaft
- (Overzet) plm. 400m. Picknickplaats - Klein parkeerterrein bij Dorpsstraat 65, Borkel en Schaft - Horeca Mgr. Kuijpersplein bij de kerk.

Borkel en Schaft – Valkenswaard - plm. 5,5km
- Start- eindpunt Picknickplaats - Klein parkeerterrein bij Dorpsstraat 65, Borkel en Schaft - Horeca Mgr. Kuijpersplein bij de kerk. - Picknikplaats v.v. kanostoep onderweg.
- Eindpunt: Venbergse Watermolen, Molenweg 211, Valkenswaard; Horeca / Parkeerterrein Rofra en Puur kanoverhuur.

kanovaren informatie Deze kanoroute wordt je aangeboden door Wim Holdrinet / Bekentochten

Malpie kanoroute - pdf