Biesbosch de Gijster - GPStracks 13 km

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kano-rondtocht; plm. 13km.; Start-eind: haven in Drimmelen. - Amer, rond de Gijster

Zondag 17 september 2006, We willen weer eens met de kano op pad. In augustus een eerste kennismaking met de kano in de Biesbosch. Dat was goed bevallen, dus we willen meer. In het Biesbosch Bezoekerscentrum in Drimmelen de eerste keer al een kaart gekocht met verschillende kanoroutes er op, van 11, 17 of 18 km.

gpstracks.nl Het weer is niet echt geweldig, dus we besluiten de Gijsterroute van 11 km te doen. We droppen de boot in de haven bij de rondvaartboot en leggen hem via de kade in het water. Eerst moet je de Amer oversteken en dan via een opening in de krib het riet invaren waar een opening is. Dan de boot over de dijk heen tillen en dan kan de route starten.

Deze route gaat rondom het spaarbekken 'de Gijster'. Thuis de route al uitgezet op de computer en in de GPS geladen. In dit geval de Garmin Quest, met daarop de Mapsource TOPO NL-kaart. Deze kaart geeft gedetailleerde informatie, ook over kleine kreken en vaarwegen. Dan kun je onderweg op een klein display precies zien waar je bent en waar je vervolgens heen moet. De kennissen die we tegen kwamen moesten wel een beetje lachen toen ze zagen dat we een GPS bij ons hadden in de kano. Maar vervolgens moesten wij lachen toen ze de ingang van een smalle kreek niet zagen en dus verkeerd voeren. Handig he, zo'n GPS, ook op het water!

Dan kom je dus in kleine smalle kreken terecht en dat is natuurlijk echt genieten met die mooie natuur in de Biesbosch. Hier en daar moet je boomstammen die in het water liggen ontwijken of er zelfs overheen varen. Dat maakt het alleen maar leuker, zeker ook voor de jeugd die in de kano zit.

Nu maar hopen dat er meer mensen met de GPS en de kano op pad gaan, hun route vastleggen in de GPS en vervolgens beschikbaar stellen voor anderen via websites als kanoweb.nl of gpstracks.nl.

Deze fraaie kanoroute is als GPS-route te downloaden op: GPStracks.nl

Type: rondtocht
Soort: vlakwater / gedeeltelijk flink stromend)
Afstand: 13 kilometer
Overdragen: 1x
Van - tot: Drimmelen - Gijster - Drimmelen
Startpunt: Drimmelen
Eindpunt: Drimmelen
Land: Nederland
Provincie: Brabant
Bron: GPStracks.nl