Natuurbeleving op de Asseltse Plassen

Kanovaren Natuurlijk AsseltNa ruim 40 jaar zand- en grindwinning is bij het romantische "Rozenkerkje" van het gehucht Asselt, een prachtig waterrijk natuurgebied ontstaan van wel 200 ha groot. Bijna 150 ha water. 50 Ha is ingericht voor natuurontwikkeling. Tot omstreeks 1950 lag Asselt aan een buitenbocht van de Maas. Daarna is de Maas "recht" getrokken en de bocht van de Maas afgesneden. Rond de afgesneden Maasarm is net als in veel andere gebieden van Midden Limburg een plassengebied ontstaan.

Kom mee Waterwandelen Onthaasten en Natuurbeleving, de sleutelwoorden voor wat je kunt verwachten: Bijzondere kanotochten met gids in Midden-Limburg. Slingeren met de Tungelroyse beek, glijden over de Maasplassen, speuren naar bevers.
In een groep van maximaal 10 personen wordt met 4 Canadese kano's (open kano's) een dagdeel gevaren op vlakwater (geen stromend water). Iedereen kan het! Je gaat met een ervaren natuurgids op pad. Er wordt kano-instructie gegeven en je krijgt achtergrond informatie over de natuurontwikkeling in het gebied.

Natuurlijk Asselt is een bedrijfje dat natuurbeleving op onder andere de Asseltse Plassen (onderdeel van de Maasplassen in Midden-Limburg) voor iedereen mogelijk maakt. In samenwerking met diverse partners wordt een gevarieerd programma aangeboden. Meer informatie op de website:

Natuurlijk Asselt