Winters kanotochtje over de Berkel

kanoroute Berkel vice versa - kajak en open kanovaren kanoroute Berkel; plm. 10 km.; 4x overdragen aan de stuwen; Start-eind: Vonder Warnsveld - ri. Almen tot aan stuw Besselink (pauzeplek en keerpunt)

Het nieuwe jaar is amper goed op gang en alweer een heerlijke zonnige dag het water op! Vandaag geen tweezitter maar eens lekker naast elkaar. Met kano én kajak trekken we er deze middag op uit. Een kanotochtje over de Berkel. Vanaf de vonder aan het Kerkpad Warnsveld richting Almen; een "heen-en-weertje". Ons favoriete trajectje voor een zwoele zomeravond.

Kanoroute Berkel - Warnsveld-Almen De zon schijnt uitnodigend. De echte winter is nog ver weg. Binnen no time aan de eerste stuw aan de Kapperalle voor de eerste overzet. Vanaf hier lekker rustig verder. Eenden, koeten en zwanen zijn druk in de weer. Klaarblijkelijk genietend van het zonnetje. Even verder poedelt de afvaardiging van de KLM zich even de veren voor een snelle start over het water. We spotten zelfs een zilverreiger. Die hebben we hier nog niet eerder gezien, vast en zeker op doorreis.

Kanoroute Berkel - mistig Opnieuw een overzet bij de stuw Warken vanwaar we verwachten al een ander te zien van de werkzaamheden "Beleef de Berkel". Nog niets dus. Bij stuw Besselink, ons keerpunt, is wel goed te zien hoe de nieuwe vistrap rond de boerderij vorm krijgt. Tijd voor de warme koffie en een korte wandeling voor we rustig aan terugpeddelen. In de verte zien we lage mistwolken opdoemen die de felle zon snel verzwelgt. Niet veel later voelen we de klamheid van de laaghangende bewolking. De gevoelstemperatuur duikt naar beneden, nog een kort stukje en dan op huis aan, naar de warme kachel...

Kanoroute Berkel - Kapperallee in de mist