Kajakken op de Berkel rond Borculo

kanoroute vice versa kanovaren Kanoroute Berkel vice versa; plm. 13 km.; Start aan de stuw Beekvliet, pakeren mogelijk, overzetten aan de stuw.
Lebbinkbeek mooi meandenderd stukje: plm 6km.vv


Het is nog vroeg in de middag. We wachten eigenlijk nog steeds tot de zon doorbreekt, maar de vroege herfst is af en toe een beetje grillig.
Bij de stuw "Beekvliet" starten we onze kajaktocht richting Borculo om hier de Berkel en omgeving eens te gaan verkennen... Gelukkig is het niet al te koud. De zon wil nog maar niet komen. De oevers zijn hier en daar al door Rijkswaterstaat bewerkt en het water staat vrij hoog. De Berkel is dan ook behoorlijk breed op dit traject. Een van de vele reigers zit mij weer uit de dagen om een mooi plaatje te schieten.

... Lees verder:
Kajakken op de Berkel rond Borculo

Kanovaren, beleef de Berkel

kanoroute rondtocht voor kano en kajak kanoroute vice versa kanovaren kanotocht enkel Gehele traject "de Berkel" diverse mooie vv- en enkel-tochten mogelijk. Ook rondtochten! i.c.m. IJssel, Twentekanaal - Het hele jaar: #beleefdeBerkel.

De Berkel is weer een dynamische rivier die zoals vroeger door het landschap slingerde. Uitdagend en uitnodigend voor mensen, dieren en planten om er te leven, werken en recreëren.

... Lees verder:
Kanovaren, beleef de Berkel

Schipper mag ik (je) overvaren?

kajakroute vice versa kanovaren Kajakroute Berkel Zutphen; vice versa; plm. 7,5 km.; Start-eind, kanostoep Kerkpad Warnsveld - ri. Zutphen - Grote Gracht - duiker Overwelving tot overlaat IJssel retour: stukje Graaf Ottosingel v.v.

Het is april, dus de fluisterboten van Zutphen varen weer meerdere keren per dag langs de mooiste plekjes aan de rivier de Berkel. Vele enthousiaste vrijwilligers treden op als schipper en varen deskundig om de barrières heen die de Berkel rijk is. De fluisteraar (de schipper) vertelt op zijn eigen unieke manier over de geschiedenis van de Hanzestad Zutphen en haar historische monumenten langs de route.

Fluisterboot Zutphen

... Lees verder:
Schipper mag ik (je) overvaren?

De Oude IJssel en Aastrang bij Ulft

kanoroute vice versa kanovaren Kajaktocht vice-versa; plm 16km.; 2x overzetten; Start-eind: Kanostoep Marmelhorstweg, Voorst, Aastrang - Oude IJssel, Ulft, Anholt van hier retour.

Vanaf een mooi aangelegde parkeerplaats voorzien van kanostoep aan de Aastrang vertrekken we voor een zonnig middagtochtje richting de Oude IJssel. De kanostoep is vrij makkelijk te vinden. Vanuit Ulft richting Voorst en op de kruising Grensweg links de Marmelhorstweg in.

... Lees verder:
De Oude IJssel en Aastrang bij Ulft

Kanotocht Oude IJssel bij Laag Keppel

kanoroute vice versa kanovaren Kajaktocht vice-versa; plm 14km.; Start-eind: Kanostoep Keppel, Oude IJssel richting Doetinchem retour.

Vandaag een kanotocht over het riviertje de Oude IJssel vanuit Laag-Keppel richting Doetinchem. Net over de brug richting Wehl vinden we aan de rechterzijde een perfecte parkeerplaats én kanostoep vanwaar we onze tocht starten. Eerst even een kleine rondtocht door de kleine jachthaven, voorbij de opgeknapte sluis langs enkele "architectonische" woonarken richting het kasteel. Helaas blijkt de toegang naar de oude arm rond het kasteel onder de brug afgesloten met een balk én hek.

Kanovaren slotgracht Keppel Oude IJssel Oude IJssel bij Keppel. Even de slotgracht van het kasteel Keppel verkennen

... Lees verder:
Kanotocht Oude IJssel bij Laag Keppel

<< Eerste < Vorige [4 / 4] Volgende > Laatste >>