Bekentocht, net even anders

Op zoek naar peddelmogelijkheden rond Zutphen vandaag een bijzonder mooi rondje. Een combi van varen, overdragen, wandelen en natuurgenieten in de Achterhoek. Startpunt is aan de Eefdesebeek naast de sluis in Eefde. Voor praktische info m.b.t. parkeren en/of eventuele combinatie met andere routes rond Zutphen: check. In verband met flinke begroeïng in de zomer is deze route als rondtocht het best in voor- en najaar te varen.

Startplaats Eefdese beek naast de sluis

... Lees verder:
Bekentocht, net even anders

Kanovaren in de Achterhoek

"Kanovaren in de Achterhoek?" Kom er maar eens varen, ontdekken en genieten!
De Oude IJssel en de Berkel lenen zich ideaal voor een meerdaagse SUP- of kanotocht. Op beide riviertjes peddel je niet alleen door een prachtig landschap, maar ook langs en door cultuurhistorische stadjes en andere bezienswaardigheden. Wat te denken van een leuke stadstocht door Zutphen. Aan de oevers van Oude IJssel en Berkel zijn fraaie kanostoepen en -steigers aangelegd zodat je je SUP- of kanotocht perfect kunt starten of onderweg bij de stuwen veilig kunt overzetten.

Kano avontuur Achterhoek Ontdek de verrassende Achterhoek vanaf het water. Ga op kano-avontuur met de kids. Ontdek en geniet!

... Lees verder:
Kanovaren in de Achterhoek

Slinge, spetteren in de winter

kanotocht enkel Een richting open kano wintertocht - plm. 23 km. - Slinge en Berkel: Groenlo - Borculo - Lochem - Best: lichtbepakt, solo én shuttle!

Een mooi traject stroomafwaarts. Voor liefhebbers alléén in de wintermaanden en bij een flink verhoogde waterafvoer goed te peddelen. Een paar dagen geleden de meest kritieke punten vast vooraf 'gescout' om eventuele verrassingen uit te sluiten. Immers het natuurgebied rondom de Slinge is te mooi om zomaar even met de kano doorheen te sleuren, mocht je eventueel ergens vastlopen. Zéker wat verderop naar de lente toe.

waterwandeling Slinge

... Lees verder:
Slinge, spetteren in de winter

Kanoroute Rondtocht Twentekanaal - Berkel

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kano-rondtocht; plm. 20 of 28 km.; 3 of 4x overzetten; evt. kanokarretje mee; Start-eind: Kapperallee Eefde - Twentekanaal ri. Lochem - Berkel - Afleidingskanaal retour.

Update 31-3-2021: route-info herschreven, twee mogelijke afstanden en tips.

In de Achterhoek is altijd heerlijk kanovaren. Meestal varen we hier vice-versa tochten. Onder andere Berkel en Oude IJssel lenen zich daar perfect voor. Prachtige vaartrajecten voor korte tripjes of de wat langere dagtochten . Wat betreft rondtochten is het alom bekende Rondje Zutphen een echte aanrader. Vandaag een mooie solotocht vanaf de Sluis Eefde over het Twente kanaal naar Lochem en via de Berkel retour.

kanovaren twentekanaalHet dak er af bij vernieuwd sluizencomplex Eefde

... Lees verder:
Kanoroute Rondtocht Twentekanaal - Berkel

Rondje Zutphen - afwisselende najaarstocht

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm. 16km.; kanokarretje mee; 4 x overdragen; Berkel Warnsveld - Zutphen IJssel - Eefde Twentekanaal - Afleidingskanaal - retour Berkel - Kanokaart

Eind november 2011 in zicht. Rijkswaterstaat voorziet dat de waterstand in de grote rivieren tegen het eind van de week lager zal zijn dan ooit. De verwachting is dat de stand van de Rijn bij Lobith zakt naar 6.90 meter boven NAP en dat is lager dan het record van 2003. De lage waterstand heeft ook gevolgen voor de scheepvaart. Er kan minder lading per schip worden vervoerd vanwege de geringe diepgang. Varend vanaf de Bult van Ketjen richting het Twentekanaal is het dan ook merkbaar drukker dan gewoonlijk.

... Lees verder:
Rondje Zutphen - afwisselende najaarstocht

<< Eerste < Vorige [1 / 4] Volgende > Laatste >>