Kanovaren in de Achterhoek

"Kanovaren in de Achterhoek?" Kom er maar eens varen, ontdekken en genieten!
De Oude IJssel en de Berkel lenen zich ideaal voor een meerdaagse SUP- of kanotocht. Op beide riviertjes peddel je niet alleen door een prachtig landschap, maar ook langs en door cultuurhistorische stadjes en andere bezienswaardigheden. Wat te denken van een leuke stadstocht door Zutphen. Aan de oevers van Oude IJssel en Berkel zijn fraaie kanostoepen en -steigers aangelegd zodat je je SUP- of kanotocht perfect kunt starten of onderweg bij de stuwen veilig kunt overzetten.

Kano avontuur Achterhoek Ontdek de verrassende Achterhoek vanaf het water. Ga op kano-avontuur met de kids. Ontdek en geniet!

... Lees verder:
Kanovaren in de Achterhoek

Kanoroute Rondtocht Twentekanaal - Berkel

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kano-rondtocht; plm. 20 of 28 km.; 3 of 4x overzetten; evt. kanokarretje mee; Start-eind: Kapperallee Eefde - Twentekanaal ri. Lochem - Berkel - Afleidingskanaal retour.
Update 4-7-2020: route-info herschreven, twee mogelijke afstanden en tips.

In de Achterhoek is altijd heerlijk kanovaren. Meestal varen we hier vice-versa tochten. Onder andere Berkel en Oude IJssel lenen zich daar perfect voor. Prachtige vaartrajecten voor korte tripjes of de wat langere dagtochten . Wat betreft rondtochten is het alom bekende Rondje Zutphen een echte aanrader. Vandaag een mooie solotocht vanaf de Sluis Eefde over het Twente kanaal naar Lochem en via de Berkel retour.

kanovaren twentekanaalHet dak er af bij vernieuwd sluizencomplex Eefde

... Lees verder:
Kanoroute Rondtocht Twentekanaal - Berkel

Rondje Zutphen - afwisselende najaarstocht

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm. 16km.; kanokarretje mee; 4 x overdragen; Berkel Warnsveld - Zutphen IJssel - Eefde Twentekanaal - Afleidingskanaal - retour Berkel - Kanokaart

Eind november 2011 in zicht. Rijkswaterstaat voorziet dat de waterstand in de grote rivieren tegen het eind van de week lager zal zijn dan ooit. De verwachting is dat de stand van de Rijn bij Lobith zakt naar 6.90 meter boven NAP en dat is lager dan het record van 2003. De lage waterstand heeft ook gevolgen voor de scheepvaart. Er kan minder lading per schip worden vervoerd vanwege de geringe diepgang. Varend vanaf de Bult van Ketjen richting het Twentekanaal is het dan ook merkbaar drukker dan gewoonlijk.

... Lees verder:
Rondje Zutphen - afwisselende najaarstocht

Praktische tips bij het Rondje Zutphen

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm. 16km.; kanokarretje mee; 4 x overdragen; Berkel Warnsveld - Zutphen IJssel - Eefde Twentekanaal - Afleidingskanaal - retour Berkel (+ kanokaart !)

Update 6-11-2020 - Op deze pagina enkele opmerkingen en verwijzingen m.b.t. de werkzaamheden IJsselkade Zutphen en Sluizencomplex Eefde.

Sinds 2016 kun je in hartje Zutphen aan de Berkel gebruik maken van een nieuwe steiger. Direct na de brug van de Marspoortstraat. Een perfect alternatief voor het lastige (steile) trapje aan de Berkelkade een paar honderd meter verderop. Vergeet hier niet je kanokarretje om naar de Bult van Ketjen te lopen, het inzetpunt aan de IJssel.

Rondje Zutphen Rivier in de stad "De IJssel en de Berkel maken van Zutphen een stad aan de rivier -een Hanzestad. In Zutphen ervaar je persoonlijke aandacht. Het zijn precies déze kwaliteiten die aandacht vragen van ons doen van alledag.".. "meer groen en water in de stad is óók een kwaliteit"... Aldus de Programmabegroting 2020-2023

... Lees verder:
Praktische tips bij het Rondje Zutphen

Slinge - Gelderland levert mooie streken!

kanovaren op de Groenlose Slinge Kanotochtje Groenlose Slinge; Stuw Beekvliet, Borculo - Vistrap boerderijmuseum de Lebbenbrugge; plm. 6km. vv

Wat doe je half oktober wanneer ons weerinstituut zomerse temperaturen belooft? Er lekker op uit! Geen flinke kanotocht deze keer, maar gewoon lekker "lummelen" op de (Groenlose) Slinge bij Borculo. Op gemak rijden we met kano en kajak op het dak richting stuw Beekvliet. We zijn niet de eersten, op de kleine parkeerplaats is nog net één plekje om onze bolide te stallen. Afladen is zo gepiept, nog even de peddels en vesten erbij, klaar voor vertrek. Oeps! Koffie en broodjes niet vergeten! Op naar de kanostoep.

Kanovaren Groenlose Slinge - Beekvliet - Lebbenbrugge

... Lees verder:
Slinge - Gelderland levert mooie streken!

<< Eerste < Vorige [1 / 4] Volgende > Laatste >>