Kanovaren

Zo mooi is Nederland!

Photography by kanoweb

Herfst kanotochten, even nazomeren!

5 mooie kanoroutes: dat wordt genieten!
Herfstkleuren worden langzaam zichtbaar in het landschap. Oktober start een beetje regenachtig, maar tussen de buien door is het best wel prima peddelen. De temperatuur is aangenaam. Dus.. snel naar je favoriete instapplek en trek nog even de natuur in met je kano. Geniet!

kanovaren in de herfst - mooie outdoor kanotochten en kanoroutes varen Op zoek naar een mooie kanoroute?
We lichten met plezier een vijftal fraaie kanoroutes voor je uit:

Kanovaren in de Weerribben
Altijd een belevenis. Prachtige natuur met afwisselende routes door petgaten, rietvelden en moerasbossen met typische moerasbewoners zoals vogels, vissen, zoogdieren, reptielen en insecten.

Venetië van het Noorden
Een mooie kanonatuurtocht door de Wieden met een kort stukje door Giethoorn. De tocht is eventueel te splitsen in twee kortere routes.

Nieuwkoopse Plassen
Dé schakel in een reeks wateren in het westen van ons land. Varen en genieten door een uitgestrekt laagveengebied met unieke flora en fauna.

Kanotocht door de polders rond Abcoude
Een afwisselende tocht van plm. 16,5 kilometer over verschillende kleine watertjes, zoals de Waver, Winkel, Angstel en Gein.

Rondje Zutphen Herfst Berkel - IJssel
Kanovaren door de historische stad, over de IJssel, Twentekanaal en Berkel. Een verrassende combitocht; natuur in en rondom de stad; met een flink stukje stromend water voor de wat gevorderde vaarder. Of gewoon lekker doorvaren richting Deventer.

Nog meer tochtsuggesties?
Check onze kanokaart. Je vindt hier ruim 350 kanoroutes en vaartrajecten + honderden kano-instapplaatsen. Er zit vast en zeker een fraaie Herfstkanotocht voor je bij. Veel peddelplezier!

Kanoroutes Nederland