Strikkie van Lettelbert - 21 km.

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Een mooie rondtocht (plm. 21km) van en voor kanovrienden - Lettelbert - Enumatil - de Poffert - Hoogkerk - Oostwold - Lettelbert

Net even boven de grens met Drenthe, even boven het Leekstermeer, aan het Lettelberterdiep, is Natuurkampeerterrein Lettelbert een fraaie uitvalsbasis voor aardig wat leuke kano-avontuurtjes in de regio. De provincie Groningen is immers rijk aan dik 850 kilometer prima kanovaarwater, getuige de uitnodigende tekst op de Kanokaart van Groningen. De gelukkige bezitter van deze watervaste kanokaart kan er nog prima mee "overwater" op menig toertje.

kanokaart Groningen

... Lees verder:
Strikkie van Lettelbert - 21 km.

Ruiten Aa - Natuurparel in Zuid Groningen

Nat, kleurrijk, gevarieerd en uniek kronkelt de Ruiten Aa als vanouds door een prachtig hersteld beekdal. Je kunt je bijna niet meer voorstellen dat tot eind vorige eeuw dit stromend riviertje nog opgaat in een landschap van strakke beken en sloten. Hoe anders en natuurlijker is het nu. Een groot aantal gebieden rondom de Ruiten Aa en ook de beek zelf is ingrijpend veranderd. De waterhuishouding is dusdanig gewijzigd dat flora en fauna zich snel aanpast.
Mike Rouweler kan niet wachten om het gebied eens te verkennen. Met peddel en partner verlaat hij enthousiast de Randstad voor zijn kano-avontuur in het hoge Noorden:

Kanoroute Ruiten Aa - Westerwolde

... Lees verder:
Ruiten Aa - Natuurparel in Zuid Groningen

Kajaktocht Wirdumroute Appingendam - 24km

kanoroute rondtocht voor kano en kajakKajakvaren Groningen, rondtocht; 24 km.; start-eind: KV de Blauwe reigers Appingendam - Westersingel - Damsterdiep - Oosterwijtwerdermaar - Godlinzermaar - Groote Heekt - Nieuwediep - Damsterdiep

Een lekkere nazomerdag. Al vroeg vertrekken we richting het Noorden: Appingendam. Een dikke twee uur rijden. Het is nog frisjes wanneer we onze kajak's "insnoeren" op het dak van de auto. Na wat oponthoud komen we rond kwart over 10 aan bij het clubgebouw van KV de Blauwe reigers. Jo, die ons uitgenodigd heeft voor deze tocht arriveert vrijwel gelijk. Na een hartelijke ontvangst en een snelle kennismaking met de deelnemers maar snel de kajak's op de steiger gelegd. Wordt dit het tempo van vandaag?? Dat ligt nu al hoger dan peddelen met onze Belgische kanovrienden.

kanoroute wirdum, hangende keukens

... Lees verder:
Kajaktocht Wirdumroute Appingendam - 24km

Groningen Waterstad - kanoroute en kaart

kanoroute rondtocht voor kano en kajak"Bekijk Groningen eens als waterstad; vanaf het water of vanaf de wal. Ontdek hoe belangrijk water voor de stad was én is. En ontdek hoeveel sporen het water heeft nagelaten" De introductie van de folder "Groningen Waterstad" uitgegeven door Toerisme Groningen.

... Lees verder:
Groningen Waterstad - kanoroute en kaart

Kanovrienden Groningen

KanoNoord, jo triepels kano en kajakpagina In 2003 werd gestart met een kanovereniging i.o, met als thuishaven kanocentrum Wirdumerklap in Wirdum. Voor zowel beginners als voor gevorderden werd de gelegenheid geboden om met elkaar te gaan varen zonder verdere verplichtingen. Gebleken is dat met name de vereniging in oprichting als de naamgeving voor mensen verwarrend kon werken. Daarom is besloten verder te gaan onder de naam "kanovrienden Groningen", met welke naam meteen duidelijk wordt dat de primaire uitvalsbasis en het meest door ons bevaren gebied de provincie Groningen met zijn ruim 800 kilometer vaarwater is.

... Lees verder:
Kanovrienden Groningen

<< Eerste < Vorige [1 / 3] Volgende > Laatste >>