LingeVaart of LingeWaard kanoroute

kanoroute vice versa kanovaren 7 tot 18 km - Twee korte kanoroutes in de Lingewaard - met korte overdraging aan de stuw

Twee mooie kanoroute suggesties in het stiltegebied van de Lingewaard.
Wie de Linge al eens heeft gevaren moet de oorsprong van deze rivier toch ook eens ontdekt hebben! Een prima plaats om je ontdekking te starten is de kanoverhuur aan de Koffiemolen 1 in Doornenburg. Van hieruit peddel je langs boomgaarden, natuurlijke oevers en het kasteel Doornenburg.

Kanovaren Lingewaard Doornenburg

LingeWaard vaarroute

De "LingeWaard vaarroute’ is een wat langere route waarbij je verschillende plaatsjes van de gemeente Lingewaard passeert. Onderweg spot je met een beetje geluk de ijsvogel. In het stiltegebied, langs de boomgaarden en natuurlijke oevers is het optimaal genieten. De route kent geen vaste aanlegplaatsen, maar voldoende plekjes om even de benen te strekken. Maar let op! Wees zuinig op onze natuur, bespaar de oevers wanneer je aanlegt! De stuwen op dit traject zijn overigens voorzien van prima overdraagplaatsen. De LingeWaard kanoroute vaar je vv in de richting Huissen.

De LingeVaart vaarroute

Is een kortere vv-route die je naar de de inlaat van de Linge voert: De plek waar Nederlands langste rivier begint. Een route van pakweg zeven kilometer. Ideaal wanneer je even een heerlijk middagje wil ontspannen op en aan het water. En zeg nou zelf, waar in Nederland waan je je aan de waterkant met uitzicht op een prachtige kasteel zomaar even in de Middeleeuwen?

Kano- en fietsverhuur Lingevaart
Kasteel Doornenburg