3-Meren Kanoroute - 11.6km

3-Meren Kanoroute - Zuidwest Friesland VV-tocht door het prachtige Oud Middelzeegebied met unieke plasbermen, géén overdragingen, lengte 11,6 km.

Vanuit Theetuin Kootje bij de Brug, vertrekken we vandaag, na vanzelfsprekend eerst even een heerlijk stuk zelfgebakken appelgebak geproefd te hebben, voor een wat kortere tocht over de onlangs opengestelde Reidmarroute. Wat een verademing! Géén overdragingen meer op dit traject. In het verleden was het voor de kanovaarder op dit traject behoorlijk "kluunen".

kanovaren in friesland Kanovaren (zonder overdragingen) bij Westhem

... Lees verder:
3-Meren Kanoroute - 11.6km

Rond Sneek Sneekermeer, 29km

zeilkanovaren in FrieslandRondtocht, 2 sluizen (of overdragen); Start-eind Jachthaven Sneekerhof, Bangavaart, Zijltjesloot, Sneekertrekvaart, Houkesloot, Sneekermeer.
Ingezonden door: Zeilkanovaarder Koos Winnips

Avontuur en experimenteren op groot water

Sneekermeer en de kanalen; een kanotocht die al een tijd op mijn verlanglijstje staat. Via het achterland naar Sneek en dan over het grotere water van het Sneekermeer terug naar jachthaven Sneekerhof. Helemaal niet gek met westenwind. In de vaarten krijg je wat beschutting van de wind en -als je een zeilkano hebt- hijs je na Sneek het zeil en dobber je lekker terug naar de haven. Misschien niet verstandig, maar met een start tegen de wind in kan je altijd weer omdraaien en.. het verzet de zinnen.

zeilkanovaren friesland

... Lees verder:
Rond Sneek Sneekermeer, 29km

Scheeneroute, Rottige Meente - 16km

kanoroute de scheene Rondtocht; plm. 16 km.; 5x overdragen dus de kanokar mee; Start-eind: Ossenzijl - Ossenzijlersloot - Linde - Rottige Meente - Scheene - Linde - Ossenzijl

De Scheenekanoroute: een mooie kanotoertocht; een echte aanrader!

De Scheenroute, een fraaie kanoroute door het natuurreservaat de Rottige Meente, op de grens van de provincies Friesland en Overijssel. Dit natuurgebied is in de 19e en 20e eeuw ontstaan door vervening.

... Lees verder:
Scheeneroute, Rottige Meente - 16km

Kanoroute Koningsdiep

"Maak kennis met Kanoroute Het Koningsdiep". Een fraaie ietwat onbekende kanoroute die we graag delen op onze kanokaart. Tussen Bakkeveen en Beetsterzwaag voert de kanoroute je door een eeuwenoud beekdal. Een afwisselend landschap van bos, heide en blauwgraslanden.

... Lees verder:
Kanoroute Koningsdiep

Kanovaren Earnewâld, Nationaal Park De Alde Feanen

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kanozwerftocht door Nationaal Park de Alde Feanen.
Start bezoekerscentrum of parkeerplats een de Koaidijk.
Een bijdrage van Wouter van Bokhorst


Bij Earnewald in Friesland ligt een mooi kano/kajakgebied. Je auto kan je (gratis)parkeren op het parkeerterrein aan de Koaidijk, een perfect startpunt voor diverse mooie tochten. Achter het parkeerterrein ligt direct een steiger waar je langs bungalowpark It Wiid, naar het mooie natuurgebied de Alde Feanen kunt peddelen

... Lees verder:
Kanovaren Earnewâld, Nationaal Park De Alde Feanen

<< Eerste < Vorige [1 / 2] Volgende > Laatste >>