Hunze rondtocht linksom

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Een mooie rondtocht (plm. 22km) van en voor kanovrienden - Spijkerboor - Groeve - Zuidlaardermeer - Spijkerboor

Er zijn al niet zoveel aantrekkelijke rondjes te peddelen in de provincie Drenthe. Reden temeer om je het Rondje Hunze "linksom" niet te onthouden.
Nu wil het wel eens wat lastig zijn met iets te "statische" routebeschrijvingen. Vanwege veranderende omstandigheden in het landschap door mens en/of natuur, is een beetje beschrijving al snel "over datum". Daarom laten wij ons onderweg dan ook graag verrassen. Een eenvoudig routekaartje mee ter oriëntatie is meestal wel genoeg voor een dag vol peddelplezier. Wat trouwens niet wegneemt dat we tochtsuggesties graag delen. Gewoon als handvat, leidraad of als startpunt om jouw peddeltocht op je eigen manier te kunnen voorbereiden.

natuur in de Hunze

... Lees verder:
Hunze rondtocht linksom

Kanovaren, een natuurbeleving op de Hunze

kanotocht hunze Kanotocht op licht stromend water - 30km - Gasselternijveen - de Groeve
Ingezonden door: Casper Reininga


Kanovaren op de Hunze in Drenthe is meer dan een mooie kanotocht. Het is een volwaardige natuurbeleving met prachtig vaarwater, een aantal leuke stroomversnellingen, veel wildlife om te spotten of diersporen om te volgen en er zijn veel leuke bossen om in te pauzeren.

... Lees verder:
Kanovaren, een natuurbeleving op de Hunze

Kanovaren in De Onlanden

..Helaas worden herhaaldelijk recreanten in kano's gezien in de slenken, het Langmameer en in het Eelderdiep in De Onlanden. Kanoën is hier NIET TOEGESTAAN, in verband met de rust voor de Natuur in het gebied (Otters bijvoorbeeld). De routes waar men wel mag komen met de kano zijn te vinden op de Kaart van De Onlanden, die op verschillende locaties te koop is..

De Stichting Natuurbelang De Onlanden is duidelijk niet blij wanneer je als kanovaarder buiten de aangegeven routes vaart. Wij helpen de natuur graag een handje. Na onderling overleg zijn toegestane kanoroutes in de Onlanden aangegeven viakanoweb routekaart.

... Lees verder:
Kanovaren in De Onlanden

De Hunze - Afwisselend genoeg om niet saai te zijn

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kanorondtocht op divers water, plm. 23km - Hunze - Zuidlaardermeer - Leine - Kielsterdiep
Ingezonden door: Erna van der Kant (gevaren augustus 2017)

We hebben gehoord dat de Hunze mooi is om te kanoën en gaan het rondje, gezien op de kanokaart van kanoweb, verkennen om het een paar weken later met onze vereniging te varen.

... Lees verder:
De Hunze - Afwisselend genoeg om niet saai te zijn

Kanoroute Paterswoldsemeer-Leekstermeer

In het kader van het project Herinrichting Peize zijn in en om de Onlanden de afgelopen jaren diverse recreatieve voorzieningen aangelegd. Via het Omgelegde Eelderdiep is onlangs een nieuwe kanoroute gerealiseerd tussen het Paterswoldemeer en het Leekstermeer.

... Lees verder:
Kanoroute Paterswoldsemeer-Leekstermeer