Kanoparadijs Weerribben-Wieden

kanoroutes - kanovaren

Photography by kanoweb

Rondje Belt-Schutsloot, kanoën in de Wieden

kanoroute wieden rondtocht voor open kano en kajak Rondtocht; plm. 12 km.; Start-eind: Arembergergracht - Schenkelvaart - Dirkswijde - Zandgracht - Vossebelt - Belt-Schutsloot - Toppenkolkje - Arembergergracht

Na een heerlijk zonovergoten weekend genieten op het Open Kano Treffen 2014 zien we een extra weekendje kanovaren eigenlijk best nog wel zitten. Zeker met dit uitzonderlijk warme nazomerweer, zo half September. We laten onze "hut" tegen een "gul zonnesteek-parkeertarief" achter in Ossenzijl...
Terug op de camping, met goed gevulde koelbox en schoon goed voor het weekend, snel met onze BE-friends via Blokzijl richting de Wieden voor een "Rondje Belt-Schutsloot". Na een korte stop bij het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster, "kruipdoor-sluipdoor" naar de Arembergsgracht. Een prima startpunt voor een mooie kanotocht.

kanovaren Belt-Schutsloot Al na een paar bochtjes heerlijk stil in het groen een ree. Zelfs door de kwebbelaars achter ons niet te verstoren. We kris-krassen door het riet en de poeltjes. "Tijd voor de lunch!" Nu al?.. in de haven van Beltschutsloot dan maar. Net lekker onderuit op het gras komt plots een zwaan op ons toe (ben er nou niet bepaald gek op zoals ie loopt te blazen ;-) Uiteindelijk alleen maar nieuwsgierig of we nog wat korstjes over hebben.. ja hoor, hier eet lekker! Mooie huisjes en tuinen hier, tja dan moet de heg ook nog geschoren. En állemaal electrisch! Tis gedaan met de rust, snel het groen weer inpeddelen dan maar.

kanovaren in de wieden Een korte kanotrip vandaag, alles op ons dooie akkertje. Gewoon lekker genieten van de natuur. Hier en daar wat doodlopende vaartjes in voor de afwisseling. We varen geen vaste route, tenslotte kun je in de Wieden alle kanten op zonder snel te verdwalen. Nog even weer de vaart over en dan "op de zon" terug naar het startpunt. Kano's op de auto.. een mooie dag kanovaren achter de rug. Maar niet naar huis zonder éérst nog even een gastvrij terrasje in Giethoorn mee te pikken!

kanovaren en natuur info www.natuurmonumenten.nl