Kanoparadijs Weerribben-Wieden

kanoroutes - kanovaren

Photography by kanoweb

Giethoorn Noord en de Wieden - 18km

Half September, het is nog wat aan het "nazomeren". Prima weer om er nog eens samen op uit te trekken door de mooie omgeving van Giethoorn. Rond het middaguur treffen we elkaar op ons vertrekpunt, de parkeerplaats van Arendshorst Buitenactiviteiten Giethoorn. "We varen richting Zuideindiger en van daaruit de Wieden in naar het Noorden, wat denk je?" Lijkt me een prima plan. De route die Rob voorstelt hebben we nog niet gevaren. Een mooie combi van de Wieden en een kort stukje door Giethoorn. Al snel blijkt het opnieuw een prachtige kanonatuurtocht.

... Lees verder:
Giethoorn Noord en de Wieden - 18km

Kanovaren Giethoorn - 18km

kanoroute giethoorn, rondtocht met kano en kajak Rondtocht; plm. 18 km.; Start-eind: Giethoorn - Giethoorn Noord - Molengat -langs Noorderpad - Noordse Stouwe - Stouwe - Benedenstouwe - Bovenwijde - Hoosjesgracht - Bovenboersevaart - Zuideindiger - retour Giethoorn

Een afwisselende kanotocht door en rond Giethoorn. Startpunt Arendshorst (zie aanrijroute) aan de Jonkersgracht (Beulakerweg). Het is nog niet al te druk, dus besluiten we een variant op de Noordelijke kanoroute te varen. Door de hoofdgracht van Giethoorn (éénrichtingsvaarverkeer van Zuid naar Noord!) en uiteindelijk via de Noorde Stouwe via de Bovenwijde en Zuideindiger terug naar het startpunt. Een fraaie kanoroute van pakweg 18 kilometer.

kanovaren giethoorn

... Lees verder:
Kanovaren Giethoorn - 18km

Dwarsgracht, de Wieden en Giethoorn

15 april 2007, Vanmorgen vroeg op om onze kajaks op de auto te binden en te vertrekken naar Dwarsgracht. "Niet stressen" is het motto! Maar binnen tien minuten is iedereen uit de nachtkleding en druk in de weer. Het weer is prima, strakblauwe lucht en opnieuw een ongekende temperatuur voor de tijd van het jaar Tenslotte is het pas half April, maar het lijkt wel een heerlijke nazomerse dag. Gelukkig is de wind vandaag wat minder dan gisteren.

... Lees verder:
Dwarsgracht, de Wieden en Giethoorn

Kanoroute Giethoorn - 24km

... vervolg van: Dwarsgracht, de Wieden en Giethoorn
Op naar Giethoorn via het Zuideindiger. Ja een afslag gemist. nou ja gemist, gewoon naar rechts in plaats van naar links af te slaan. Rustig peddelen we door de smalle slootjes. Onder een duikertje door en zie daar, Wanneperveen. Toch iets uit de richting.

rondje drwarsgracht - giethoorn Langs het laatste slootje loopt een drukbezocht fietspad. "Kom maar, kom maar!" Roept een enthousiaste voorbijganger

... Lees verder:
Kanoroute Giethoorn - 24km

Twee dagen zwerven met onze kajak in de Wieden

3 mei 2008, Eindelijk, na heel wat dagen regen in april weer eens een lekker zonnig weekend. Perfect weer om met onze kajak het prachtige natuurgebied de Wieden te gaan verkennen. Voor in de middag arriveren we in Zwartsluis. Een drukte van belang op de laatste dag van dit drie-daags sleepboot evenement. Richting Vollenhove liggen de vele sleepboten prachtig opgepoetst voor deze gelegenheid. Aan toeschouwers geen gebrek. Maar wij komen toch echt voor de rust van de Wieden.

... Lees verder:
Twee dagen zwerven met onze kajak in de Wieden