Kanoparadijs Weerribben-Wieden

kanoroutes - kanovaren

Photography by kanoweb

Kanovaren in de Wieden (Rondje Beltschutsloot ) - 14km

kanoroute wieden rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm. 14 km.; Start-eind: Arembergergracht - Schenkelvaart - Dirkswijde - Zandgracht - Vossebelt - Boschwijde - Belterwijde - Belt-Schutsloot - Toppenkolkje - Arembergergracht

22 oktober 2013 - 19 graden toont de display aan de haven in Zwartsluis wanneer we aanrijden naar de instapplaats aan de Aremsbergerweg. Een uitzonderlijk mooie dag voor de tijd van het jaar. Records worden waarschijnlijk weer gebroken. Niet door ons, wij doen het lekker rustig aan vandaag. Gewoon lekker kanovaren en heerlijk genieten van de prachtige herfstkleuren. Door ruig begroeide kreekjes, slootjes, poeltjes en meertjes binnendoor richting de Boschwijde.

kanovaren in de wieden Onderweg even lekker languit zonnen op de planken van de kanokampeerplaats. "Open vuur verboden" We vragen ons af hoe iemand het blijkbaar dan toch voor elkaar krijgt een flink gat in deze mooie kampeerplaats te branden. Wanneer je zo "zorgvuldig" omgaat met deze fraaie voorzieningen, moet je uiteindelijk niet verwonderd zijn dat ze over een tijdje weer worden verwijderd wegens te hoge kosten aan onderhoud.

Over het open water trekken we verder langs de rietkragen. Lekker uit de wind, die is best stevig vandaag. Richting Beltschutsloot voor een goed "verzorgde" stop mét uitsmijter. "Zijn met vakantie" roept de buurman. We hadden al zo'n idee, leeg terras en gesloten ddeuren. We besluiten onze "overgebleven voorraad" maar aan te spreken. De heerlijke vette pannekoek valt Rob blijkbaar niet al te goed ;-)

kanoroute wieden "Hier links en dan nog even het meer over" Met de wind stevig op kop steken we over. Kris-kras varen we nog wat smalle kreekjes. Erg rustig,.. te rustig.. plots staat vlak naast ons een ree op, kijkt ons even aan verdwijnt op haar gemak in de bosjes. Even verder peddelend loopt het kreekje dood. "Tja.. wel een héél erg rustig kreekje;-)" Op gemak varen we terug, opnieuw naar het Toppenkolkje, linksaf de Aremsbergergracht op. Als afsluiter van de tocht nog even een korte krachtmeting met de wind... Kanovaren in de Wieden... Genieten!