Kanoparadijs Weerribben-Wieden

kanoroutes - kanovaren

Photography by kanoweb

Giethoorn Noord en de Wieden - 18km

Half September, het is nog wat aan het "nazomeren". Prima weer om er nog eens samen op uit te trekken door de mooie omgeving van Giethoorn. Rond het middaguur treffen we elkaar op ons vertrekpunt, de parkeerplaats van Arendshorst Buitenactiviteiten Giethoorn. "We varen richting Zuideindiger en van daaruit de Wieden in naar het Noorden, wat denk je?" Lijkt me een prima plan. De route die Rob voorstelt hebben we nog niet gevaren. Een mooie combi van de Wieden en een kort stukje door Giethoorn. Al snel blijkt het opnieuw een prachtige kanonatuurtocht.

kanovaren giethoorn Vandaag de kajak maar eens meegenomen aangezien tegen het eind van de middag nog wat buien worden verwacht. De wind trekt stevig aan, vooral over de kale, pas gemaaide velden. We genieten van de mooie vergezichten en af en toe komt ons een sloepje tegemoet. Warempel nog iemand in een kano. Het is erg rustig, maar vooral genieten van de stilte en de vele vogels.

Prachtige gezicht op Steenwijk zodra we een mooi smal vaartje doorvaren. Rob kan het niet nalaten nog even "een gesprekje" aan te gaan met wat nieuwsgierge koeien. Het wordt tijd voor de terugtocht. Op de Bovenwijde pikkken we nog even een terrasje. Geen buien, maar lekker genieten in de vroege avondzon. De lekkere warme hap zijn we trouwens wel aan toe. Zo.. tijd voor het laatste stukje, nog even "de Fanfare" snuiven en dan richting de Arendshorst. We binden onze kajaks op het dak en amper op weg naar huis de eerste regenbui. Perfecte timing, een mooie dag en weer een fantastisch kanonatuurroute rijker!

Aanrijroute en kanoroutekaart

kanovaren informatie Snelweg A6 afslag 13 nemen naar Nagele (N352), deze volgen door Ens naar Kraggenburg en Vollenhove. Nu Giethoorn aanhouden en via de N762 over de brug linksaf de N334 volgen en net voor de oplopende weg ga je rechtsaf. Dit is een parkeerterrein van Arendshorst buitenactiviteiten. Een mooi parkeerterrein aan de Jonkergracht. Hier kunje kano's en fluisterboten huren en evt iets drinken enz.

kanoroute kaart Giethoorn - Wieden