Kanoparadijs Weerribben-Wieden

kanoroutes - kanovaren

Photography by kanoweb

Ridders en Noormannen in de Wieden? - 15km

20 oktober 2007, Vroeg uit de veren. De kachel in onze gehuurde glamping-caravan snel wat hoger gezet. Nog even opwarmen voor dat we op pad gaan. De eerste vrieskou heeft onze kajaks en kano met een dun laagje ijs bedekt. Nevel op de Wetering. Het belooft een fantastische dag te worden.

kanotocht wieden afvaart wetering Wakker worden waar "glamping" al gewoon was vóór het werd uitgevonden

... Lees verder:
Ridders en Noormannen in de Wieden? - 15km

Rondje Belt-Schutsloot, kanoën in de Wieden

kanoroute wieden rondtocht voor open kano en kajak Rondtocht; plm. 12 km.; Start-eind: Arembergergracht - Schenkelvaart - Dirkswijde - Zandgracht - Vossebelt - Belt-Schutsloot - Toppenkolkje - Arembergergracht

Na een heerlijk zonovergoten weekend genieten op het Open Kano Treffen 2014 zien we een extra weekendje kanovaren eigenlijk best nog wel zitten. Zeker met dit uitzonderlijk warme nazomerweer, zo half September. We laten onze "hut" tegen een "gul zonnesteek-parkeertarief" achter in Ossenzijl...
Terug op de camping, met goed gevulde koelbox en schoon goed voor het weekend, snel met onze BE-friends via Blokzijl richting de Wieden voor een "Rondje Belt-Schutsloot". Na een korte stop bij het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster, "kruipdoor-sluipdoor" naar de Arembergsgracht. Een prima startpunt voor een mooie kanotocht.

... Lees verder:
Rondje Belt-Schutsloot, kanoën in de Wieden

Giethoorn - Dwarsgracht - Kanovaren door de Wieden - 18km

"Gooi dat mooie klokje van je maar meteen overboord, we nemen vandaag alle tijd" grapt Rob, zodra hij aan komt rijden op de parkerplaats bij Buitensportcentrum de Arendshorst. Een perfect plekje om in te stappen, zo aan de rand van het Venetië van het Noorden. Een lekker temperatuurtuurtje, redelijk wat zon, afgewisseld met flinke wolkenpartijen en vrijwel windstil. Het ideale weer voor een rustige kanotocht door Kanoparadijs Weerribben-Wieden. Rob's prachtig getekende kanonatuurroutes staan altijd weer garant voor afwisseling en natuurbeleving onderweg.

Kanovaren Giethoorn - Kanoparadijs Weerriben-Wieden

... Lees verder:
Giethoorn - Dwarsgracht - Kanovaren door de Wieden - 18km

Herfsttinten in de Wieden (rondje Giethoorn) - 18km

Nu de buitentemperatuur behoorlijk snel aan het dalen is en de bomen snel hun blad verliezen nog even terugkijken op een prachtige herfst kanotocht. Een fraaie kanonatuurroute, zeker de moeite waard om eens te varen. Dit keer in kleurrijke herfsttinten. Opnieuw starten we vanaf de parkeerplaats van Kanoverhuur- en Buitenactiviteiten de Arendshorst. Een prima startplaats voor verschillende mooie kanotochten door de Wieden en Giethoorn. En... je bent ook van harte welkom met eigen kano of kajak! (Na het afladen wél even je auto zover mogelijk achteraan parkeren wanneer het druk is, is het minste wat je kunt doen voor dit gastvrije onthaal!).

kanovaren giethoorn richting wanneperveen

... Lees verder:
Herfsttinten in de Wieden (rondje Giethoorn) - 18km

Kanovaren in de Wieden (Rondje Beltschutsloot ) - 14km

kanoroute wieden rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm. 14 km.; Start-eind: Arembergergracht - Schenkelvaart - Dirkswijde - Zandgracht - Vossebelt - Boschwijde - Belterwijde - Belt-Schutsloot - Toppenkolkje - Arembergergracht

22 oktober 2013 - 19 graden toont de display aan de haven in Zwartsluis wanneer we aanrijden naar de instapplaats aan de Aremsbergerweg. Een uitzonderlijk mooie dag voor de tijd van het jaar. Records worden waarschijnlijk weer gebroken. Niet door ons, wij doen het lekker rustig aan vandaag. Gewoon lekker kanovaren en heerlijk genieten van de prachtige herfstkleuren. Door ruig begroeide kreekjes, slootjes, poeltjes en meertjes binnendoor richting de Boschwijde.

... Lees verder:
Kanovaren in de Wieden (Rondje Beltschutsloot ) - 14km

<< Eerste < Vorige [1 / 3] Volgende > Laatste >>