Kanoparadijs Weerribben-Wieden

kanoroutes - kanovaren

Photography by kanoweb

Weerribben rond de Hemelvaart

12 mei 2013 - Voor de mooiweervaarders "oogt" het Hemelvaartweekend misschien wat fris en nat, maar het tegendeel is waar. Een fraaie zonnige start op de donderdag. Oké.., een stevige wind, maar dat is een kwestie van op het goede moment de juiste watertjes kiezen. Heerlijk kris-krassen vanuit het hart van de Weerribbem, Kalenberg, de wind op kop door de "Wiertoom". Enkele jaren terug nog een enorme boskage, maar onderhand flink geruimd en een eldorado voor allerlei vogels. In de luwte richting de Tweede Bokvaart zwermen honderden libelle's rondom ons.

kano varen weerribben Weerribben op zijn mooist - ontdekking van een kanoparadijs

Richting Venebosch door de Bokvaart. Kleine lichtgroene knoppen aan de talijke bomen aan de vaart beginnen eindelijk te ontluiken. Erg laat dit seizoen. De Vrijstaten, langs de eendenkooi, onder het Laarzenpad door het Rierink. Nog even een paar petgaten doorpeddelen en heerlijk genieten van rust en natuur. Aan de Diepe Wiede toch ook maar eens even de benen strekken.

kalenberg hart van de weerribben Kalenbergergracht dwars door het hart van de Weeribben

Vrijdag wordt het minder, ietwat frisser, maar niettemin, tussen de buien door is het prima genieten in de vele vaartjes van de Weerribben. Telkens een ontdekking. Vooral in de avonduren er nog eens op uit, meeste kans dat de reeën zich laten zien. Vandaag zijn de buien aan de stevige kant, dan maar iets later het water op. In de middag laat de zon zich zelfs nog even zien. We proberen een "lokaal" buitje nog vooruit te peddelen, maar helaas ;-) Zien wat morgen brengt. In ieder geval is het heerlijk peddelen in de Weerribben en je komt warempel nog een verdwaalde kanovaarder tegen.