Kanoparadijs Weerribben-Wieden

kanoroutes - kanovaren

Photography by kanoweb

Weerribben - Kanonatuurroute 17,5 km

Hemelvaart 2012, Dit jaar vaart Rob Nuij (kanonatuurroutes.nl) voor een gezellige kanotocht met "onze club" op. Vertrekpunt camping de Turftente aan de rand van de Weerribben. Gisteravond alvast een een klein voorproefje gemaakt. Op onze tocht spotten we enkele reeën in de avondschemering. We voelen het aan het water.. dit gaat een superweekend worden!

Kano natuur route Onze kano's en kajaks liggen al startklaar aan de waterkant wanneer Rob vroeg in de middag arriveert. Eerst even een bak koffie en wat bijpraten en dan is het afladen. Vol trots wordt de nieuwe aanwinst geshowd. De blauwe kajak glimt nog als een zonnetje. Op gemak varen we linksaf de Heer van Diezenvaart op. Een voor een onder het smalle bruggetje door richting de Diepe Wiede Met een rustig tempo schiet ons kleurrijk gezelschap het frissse groen van de Amazonekreek in. Kronkelen door de boskage richting Kalenberg.

kanovaren weerribben We houden de Diezenvaart aan en slaan bij het eerste vaartje rechtsaf, genietend van het weidse uitzicht over de uitgestrekte velden. Aan het eind van de Nieuwe Vaart gaan we rechts om bij kanostoep no.10 maar eens te genieten van een lekker rustpuntje. Van hieruit links, de tweede vaart rechts direct links de Eerste Bokvaart op. Deze aan het eind weer rechts om even later de Kalenbergergracht over te steken. Bij de Bokvaart links naar resto de Kluft voor een heerlijke bak koffie, fris choco en/of bier naar keuze.

Tijd om verder te trekken. Het weer wordt stilaan beter, de jasjes gaan uit. Heerlijk op gemak peddelen we de Bokvaart om bij de Lokenvaart over te steken vooe een fantastisch "binnendoortje". Langs de eendenkooi, onder het Kalenbergerpad door en langsop het Laarzenpad komen we uiteindelijk weer terug op de Diezenvaart. We besluiten nog met een afsteek door de Amazonekreek en dan terug naar de camping. Rob en ik varen nog even door tot aan de nieuwe kanostoep "Wetering Oost". Even bekijken; een handige instapplaats met ruime parkeergelegenheid, voor het geval we eens niet op de Turftente kamperen. (alhoewel ;-)