Kanoparadijs Weerribben-Wieden

kanoroutes - kanovaren

Photography by kanoweb

Weerribben - Amazoneroute - 8 of 12 km

Op camping de Turftente, gelegen aan de rand van de Weerribben is het goed toeven. Een kleine maar gemoedelijke camping, met verhuur van leuk appartement of caravan. De gastheer verzorgt naar wens een heerlijk ontbijtje. Vanaf de camping vaar je in no-time door de vele slootjes en vaarten in het natuurgebied de Weerribben.

... Lees verder:
Weerribben - Amazoneroute - 8 of 12 km

Otters op verkenning in de Weerribben

12 - 13 september 2008 - De verkeersdienst meldt de op twee na langste avondspits. Juist nu we weer eens hebben afgesproken om met de hele club naar het Noorden te vertrekken voor een lekker weekend varen in de Weerriben. Ik wacht nog maar even met vertrekken en check nog even de laatste mail: "Ik vertrek rond vieren, dus zie je vanavond wel! - Laatste bericht". Dat geeft me nog mooi de tijd mijn laatste spulletjes bij elkaar te pakken. De hele middag regent het onafgebroken. "Als dat maar niet soppen wordt op de camping" denk ik nog even voor ik de sleutel omdraai en de motor van de auto start.

... Lees verder:
Otters op verkenning in de Weerribben

Exotisch ontbijt in de Weerribben

14 september 2008 Met pijn en moeite krijg ik de rits van m'n slaapzak open. Blijkbaar geen dagelijkse kost voor mij, maar ondanks de kou heb ik heerlijk warm diep in de zak liggen snurken. De prachtige zonsopkomst belooft veel goeds voor vandaag. Even vastleggen op de gevoelige plaat. Helaas heb ik voor mijn camera niet zo lekkere warme slaapzak. Één druk op de knop en ... de lens kruipt als een verkleumd peentje terug in zijn schulp. Wie kent dat niet? Zo 's morgens vroeg tegen de frisse wind in ;-) Gelukkig is mijn buurman al wakker en al snel genieten we samen van een heerlijk exotisch ontbijt. krentenbollen, pasta en bastognekoeken. En warme koffie niet te vergeten!

... Lees verder:
Exotisch ontbijt in de Weerribben

Vroege vaargasten in de Weerribben - 17km

April 2010 - Als of het lijkt dat er niet genoeg kreekjes en slootjes zijn, peddelen we door de prachtige natuur van de Weerribben. Dit (extra lange) weekend hebben we weer diverse tochten op "het programma". De een nog fraaier dan de ander. Temeer we zo vroeg zijn dit jaar. Rietwerkers zijn overal druk in de "weer" hun voorraad te snijden. Nog vóór het broedseizoen moet alles binnen zijn. De vele vaartjes worden dan weer gesloten voor de rest van het jaar.

... Lees verder:
Vroege vaargasten in de Weerribben - 17km

<< Eerste < Vorige [3 / 3] Volgende > Laatste >>