Kanoparadijs Weerribben-Wieden

kanoroutes - kanovaren

Photography by kanoweb

Kajakvaren in de Weerribben en Wieden

Kajaktourtochten en kanoweb samen het water op!
14-15-16 april 2007, Na een lange tijd van samenwerking op het web is het er eindelijk van gekomen. Kajaktourtochten.be en kanoweb.nl samen het water op voor een lang weekeindje Weerribben en de Wieden. In 2003 hebben wij elkaar leren kennen bij de Doortocht Brugge en sindsdien is een pretige samenwerking ontstaan, zowel op het water als het web. Zo hebben hebben Jan en ik samen de krachten gebundeld om onze sites meer toegangkelijk te maken voor het peddelend publiek. Veel tips en links wisselen we uit via onze sites.

... Lees verder:
Kajakvaren in de Weerribben en Wieden

Naar de Weerriben met de Kanovrienden België

14 april 2007, De zon staat al vroeg het dak van de caravan te bakken. Op de Turftente is nog weinig activiteit. Sommigen liggen nog op een oor, anderen genieten al van het ontbijtje onder de luifel. Lekker vroeg op. In de middag is de ploeg pas compleet, dus we trekken er even met de kajak's op uit om alvast een stukje te verkennen. Vanaf "de Wetering" links de "Heuvengracht" op en dan naar het meertje de "Diepe Wiede" tegenover de camping. De avond tevoren hebben we bij de ondergaande zon genoten van een prachtig "Natuur-Concert" van kikkers, eenden, ganzen en klepperende ooievaars. Het blijkt dan ook een écht natuurgebied te zijn. We respecteren de rust en de natuur en varen terug onder het ophaalbruggetje om onze tocht richting de Weerribben te vervolgen.

... Lees verder:
Naar de Weerriben met de Kanovrienden België

Kanoweekend vol verrassingen

Een "piratentocht" als instappertje, een bezoek aan het Open Kano Treffen, een tocht door de "Amazone kreek", een drie-meren kajaktocht in Friesland, een heuse "diploma-uitreiking" en een perfect verzorgde warme maaltijd als afsluiter zijn onder andere de ingrediënten voor het zoveelste geslaagde kampeer- en kanoweekend in de Weerribben.

Weerribben kano weekend

... Lees verder:
Kanoweekend vol verrassingen

Winter kajaktocht in de Weerribben - 20km

kanoroute rondtocht voor kano en kajakKano-rondtocht; plm. 20km.; "Vrijstatenroute"; Winterkanotocht met "Kanovrienden KanoNoord" door de Weerribben; Start-eind parkeerplaats Kalenberg; Route zie kanokaart

2 december 2006 - Met dank aan Lucas Luisman voor informatie over vaarmogelijkheden gaan we vandaag een tocht maken in de Weerribben. Een prachtig gebied, wat we danken aan de turfwinning, met daarin verstilde slootjes, rietkragen, kleine weilandjes. Niet voor niets verheven tot Nationaal Park de Weerribben! De petgaten die ontstonden door het afgraven van turf, mochten niet breder zijn dan 32 meter, de legakkers ertussen (waarop turf te drogen werd gelegd) mochten niet smaller zijn dan drie meter. Op tal van plaatsen is deze structuur nog aan te treffen. Rond 1920 stopte de turfwinning in deze streek. Teneinde te voorzien in het bestaan van mensen, ontstond hier rietteelt. Het riet langs de uitgeveende petgaten is zo goed van kwaliteit, dat het bekendheid kreeg in heel Europa!

... Lees verder:
Winter kajaktocht in de Weerribben - 20km

Weerribben - Kanonatuurroute 17,5 km

Hemelvaart 2012, Dit jaar vaart Rob Nuij (kanonatuurroutes.nl) voor een gezellige kanotocht met "onze club" op. Vertrekpunt camping de Turftente aan de rand van de Weerribben. Gisteravond alvast een een klein voorproefje gemaakt. Op onze tocht spotten we enkele reeën in de avondschemering. We voelen het aan het water.. dit gaat een superweekend worden!

... Lees verder:
Weerribben - Kanonatuurroute 17,5 km