Kanoparadijs Weerribben-Wieden

kanoroutes - kanovaren

Photography by kanoweb

Kanovaren in de Weerribben

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kanoroute Weerribben; rondtocht; plm 20 km.; Start-eind: Kalenberg - Banrock Marshes - Hamsgracht - 't Jurries - Ossenzijl - Bokvaart - Laarzenpad - Hoogeweg - Diepe Wiede - Heer van Diezenvaart - ri. Vrijstaten

Begin oktober en prachtig weer. Prima tijd om eens af te spreken met onze Belgische peddelvrienden om de Weerribben te gaan verkennen. Vanuit Kalenberg sturen we onze kano's direct de smalle kreekjes in. Richting de Banrock Marshes om van daaruit de Hamsgracht uit te varen tot op de hoogte van 't Jurries naar Ossenzijl.

Kanovaren Weerribben Als gewoonlijk is het kanovaren in de Weerribben elke keer weer een belevenis. Prachtige natuur en ter hoogte van de vogeluitkijktoren aan het Hamspad, is het een komen en gaan van grote vluchten wilde ganzen. Zal de winter dan toch vroeg komen dit jaar?

Op de Kluft een flinke stop en natuurlijk even bij het vernieuwde bezoekerscentrum aan. We informeren of het mogelijk is dit weekend nog een bezoekje te brengen aan de Kooi van Pen, Noord Europa's grootste eendenkooi door vele vrijwilligers in oude glorie hersteld. Helaas is dat te kort dag voor deze tijd van het jaar. Bewaren we dan maar voor een volgende keer.

Rustig aan peddelen we door de Bokvaart, via een mooi binnendoortje langs het laarzenpad richting Kalenberg. De zon laat zich warempel zien. "Wat doen we, varen we nog een paar lusjes?" We zijn het snel eens, linksaf richting de Hoogeweg, langs de molens via het Diepe Wiede en weer binnendoor terug langs het voetpontje. Na een lange dag genieten op het water zal een warme hap er nu best ingaan.

kanovaren informatie Kanovaren in de Weerribben<