Kanoparadijs Weerribben-Wieden

kanoroutes - kanovaren

Photography by kanoweb

Kajakvaren in de Weerribben en Wieden

Kajaktourtochten en kanoweb samen het water op!
14-15-16 april 2007, Na een lange tijd van samenwerking op het web is het er eindelijk van gekomen. Kajaktourtochten.be en kanoweb.nl samen het water op voor een lang weekeindje Weerribben en de Wieden. In 2003 hebben wij elkaar leren kennen bij de Doortocht Brugge en sindsdien is een pretige samenwerking ontstaan, zowel op het water als het web. Zo hebben hebben Jan en ik samen de krachten gebundeld om onze sites meer toegangkelijk te maken voor het peddelend publiek. Veel tips en links wisselen we uit via onze sites. Leukste voorbeeld is de Google kanokaart met gevaren tochten. Ieder zijn eigen "marker" in een eigen kleur en veel extra informatie. Kortom, door onze samenwerking bieden onze sites veel actuele informatie voor de peddelaars in zowel België als Nederland.

kano en kajak op het water Maar dit weekend gaan we verder dan dat. Samen peddelen met de Belgische kanovrienden. Jan heeft zijn broer Herman en vrouw Reneé warm gemaakt voor dit evenement. Dus ook zij zijn van de partij en blijven wat langer om de omgeving per fiets te verkennen. Ruim van tevoren hebben we plaats besproken op de Turftente, een prachtige kleine camping aan de rand van de Weerribben. Rob gebeld in de natte periode en het zag er eerst nog naar uit dat het grasveld onze caravan niet zou kunnen dragen. Veel te nat, maar de weergoden zijn ons goed gezind. Zomerse temperaturen in half april, dus het belooft een goed weekend te worden.

Vrijdag eind van de middag komen we aan op de Turftente. Gust en Cecile zitten al lekker te genieten onder de luifel. Wij worden als échte deelnemers door hen vriendelijk onthaald. Ze hebben er veel zin en plezier aan. Al snel blijkt Gust een rappe prater op zijn Gent's, maar wij willen ons plekje snel gaan inrichten om ook lekker te gaan genieten. Rob wijst ons een perfect plaatsje. "Allemaal een beetje bij elkaar, dat lijkt me wel zo gezellig. Tenslotte komen jullie als clubje om samen te gaan genieten" Dat zijn we snel met hem eens en al vlug staan de stoelen onder de luifel. Een heerlijk rustige camping, midden in het natuurgebied. 's Avonds genieten we bij ondergaande zon van de prachtige geluiden van de vele soorten vogels en de kikkers. Een waar concert!

Zaterdagmorgen gaan we in afwachting van Jan en Danny, die nog onderweg zijn en we pas tegen de middag verwachten, er even op uit met de kajaks. Bij terugkomst is de gehele ploeg compleet. Na wat bijkletsen en een bezoekje aan het appartement van Jan leggen we de gehele vloot aan de waterkant om gezamenlijk onze eerste tocht te starten. Een heerlijke middag Weerribben met een bezoekje aan het terras van Camping de Kluft. 's Avonds maken we de plannen voor de volgende dag: Vanuit Dwarsgracht naar de Wieden en Giethoorn. Opnieuw een heerlijke belevenis, zo met z'n allen op het water. Een impressie van deze kanotocht vindt je op de de pagina "Giethoorn". Na maandagmorgen met z'n allen nog een kanotocht aan de Westzijde van de Weerribben te hebben gevaren is het tijd voor de meesten van ons om weer huiswaarts te vertrekken. Een prachtig kanoweekend en volgens iedereen voor herhaling vatbaar. Nu maar hopen of de volgende keer de weergoden ons opnieuw zo goed gezind zijn.