Kanoparadijs Weerribben-Wieden

kanoroutes - kanovaren

Photography by kanoweb

Kanovaren in de Weerribben

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kanoroute Weerribben; rondtocht; plm 20 km.; Start-eind: Kalenberg - Banrock Marshes - Hamsgracht - 't Jurries - Ossenzijl - Bokvaart - Laarzenpad - Hoogeweg - Diepe Wiede - Heer van Diezenvaart - ri. Vrijstaten

Begin oktober en prachtig weer. Prima tijd om eens af te spreken met onze Belgische peddelvrienden om de Weerribben te gaan verkennen. Vanuit Kalenberg sturen we onze kano's direct de smalle kreekjes in. Richting de Banrock Marshes om van daaruit de Hamsgracht uit te varen tot op de hoogte van 't Jurries naar Ossenzijl.

Kanovaren Weerribben

... Lees verder:
Kanovaren in de Weerribben

Op zn Zweeds kanovaren in de Weerribben

Prachtige dagen zo met Hemelvaart en Pinksteren om eens heerlijk te kanovaren in de Weerribben. Dit jaar echt op zijn Zweeds, compleet met die kleine verrekte knotten. Met zoveel vocht op het gras hoef je niet lang te wachten voor ze weer eens flink toe slaan. Al dat gekriebel en gejeuk weerhoudt ons er niet van om flink wat toertjes te peddelen. Eerst maar eens een kort tochtje rond Kalenberg om onze "Zweed" te laten wennen aan dit uniek stukje Nederlands vaarwater.

swedish wood canvas canoe - abc fabrikerna Kungälv Zweedse wood-canvas kano - abc fabrikerna Kungälv

... Lees verder:
Op zn Zweeds kanovaren in de Weerribben

Een mooie kanonatuurroute rijker

kanoroute rondtocht voor kano en kajakKanoroute Weerribben; Rondtocht; plm. 14 km.; Start-eind: Parking Wetering Oost - Diepe Wiede - ri. Nederland - NieuweVaart - Vaartgat van Tietema - Tweede Bokvaart - Kalenberg - Doevenhuis - Lokkenvaart - Hoogeweg

Sept. 2013 - Het Open Kano Treffen zit er op, maar nu ik toch in de Weerribben ben, waarom niet gelijk een dagje erbij aanknopen? Het laatste beetje gas in de fles is nog nét genoeg voor een flinke kan met koffie. Rustig aan inpakken en ondertussen droogt de tent. Tegen twaalven richting de parkeerplaats aan de Wetering Oost, een perfecte stek om te starten voor nog één flinke tocht door de vaartjes en petgaten. Kanonatuurtochten-Rob staat me al op te wachten. Het duurt niet lang voor we ons een (vaar)weg banen door een oerwoud van het letterlijk uit de kluiten gewassen riet.

... Lees verder:
Een mooie kanonatuurroute rijker

Weerribben rond de Hemelvaart

12 mei 2013 - Voor de mooiweervaarders "oogt" het Hemelvaartweekend misschien wat fris en nat, maar het tegendeel is waar. Een fraaie zonnige start op de donderdag. Oké.., een stevige wind, maar dat is een kwestie van op het goede moment de juiste watertjes kiezen. Heerlijk kris-krassen vanuit het hart van de Weerribbem, Kalenberg, de wind op kop door de "Wiertoom". Enkele jaren terug nog een enorme boskage, maar onderhand flink geruimd en een eldorado voor allerlei vogels. In de luwte richting de Tweede Bokvaart zwermen honderden libelle's rondom ons.

... Lees verder:
Weerribben rond de Hemelvaart

Van Kalenberg naar de Banrock Marshes

3 mei 2013 - Een vroeg solo-tochtje vanuit het hart van de Weerribben, Kalenberg, door de nog kale trekgaten richting "Nederland". Genieten van het weidse uitzicht over de ribben en de vele vroege vogels vanuit de hoog gelegen vogeluitkijk. Via de Hamgracht, de meest westelijke vaart, noordwaarts richting Ossenzijl. Een stop bij de aanlegplaats en uitkijk van de Banrock Marshes is bijzonder de moeite waard, zeker nu de natuur voor deze tijd van het jaar nog flink achterop ligt.

... Lees verder:
Van Kalenberg naar de Banrock Marshes

<< Eerste < Vorige [1 / 3] Volgende > Laatste >>