Padleguide Telemark

Telemark Paddleguide Fantastich beschreven peddelgidsen van zowel het kustgebied van Telemarken, alsook het voor kano- en kajakvaarders meer toegankelijke Telemarkkanaal.

Telemarkskanalen
Het Telemarkkanaal (Telemarkskanalen) in Noorwegen bestaat uit

... Lees verder:
Padleguide Telemark

Kanovakantie Noorwegen

Een eerste kano-ervaring, en meteen het diepe in. Dat is spannend. En een fantastische ervaring. Een terugblik op de meerdaagse kanotocht in Noorwegen, Hedmark, van Maikel Janssen; inmiddels verkocht aan de outdoor ervaring.

Écht "into the wild" tijdens kanovakantie Noorwegen

Maikel: "Vroeg opstaan, dat ging een thema worden, wist ik de eerste reisdag al. In alle vroegte – zeg maar nacht – vertrekken we naar Schiphol. Geen weg terug. Ik ga naar Noorwegen, 7 dagen. Om te kanoën en kamperen, ‘into the wild’. Net als de rest van de deelnemers aan deze reis. We gaan niet massaal optrekken, daar was ik blij om, maar we vertrekken vanuit basecamp, en waaieren dan uit over het immense merengebied in het hart van Hedmark, is me verteld. Je trekt helemaal je eigen plan, maar de praktische dingen zoals de instructies, kano en de vlieg- en busreis zijn geregeld. Het stelt me gerust, maar ik stap toch met een kriebel het vliegtuig in. Wat staat ons te wachten?"

Kanovaren Noorwegen

... Lees verder:
Kanovakantie Noorwegen

Kajakvakantie in Noorwegen

Nautesund Fuglefredningsområde (een beschermd vogelgebied), een deel van Bråfjorden en Gvannesbukta in Sauherad is een mooie uitvalsbasis voor heerlijke kano- en kajaktochten over het Telemarkkanaal. Het natuurgebied is een perfecte omgeving voor vogels om te nestelen, maar ook een rust en voedsel gebied voor trekvogels. Langs het meer en de rivieren vind je meerdere beverkolonies. Onderweg in de kano op een stille avond heb je een grote kans om ze te spotten. Een uitgelezen gebied om eens te overwegen je kanovakantie (zowel korte als meerdaagse tochten) te plannen.

Kajakvaren Telemarken Fotografie: © Lystang Camping

... Lees verder:
Kajakvakantie in Noorwegen