Photography by kanoweb

Kano-expeditie Amazonegebied

De kano is in het Amazonebekken al eeuwenlang hét vervoermiddel. Er is geen gebied op aarde dat zich beter leent voor kano-expedities: een netwerk van rivieren en stroompjes in een tropisch regenwoud 15 maal groter dan Frankrijk. En jij kan nu mee op expeditie!

Kano-expeditie Amazonegebied Fotografie: © Lobo Loco expeditions

Yana yacu
In tien dagen peddelen we een rivier af in het hart van het Amazonegebied en bivakkeren op de oevers. In de kano ben je relatief snel en geruisloos: een goede manier dus om dieren te spotten. De YanaYacu is een smalle rivier vol (roze) zoetwaterdolfijnen, kaaimannen en vissen. Het stroomgebied van de rivier ligt in het natuurreservaat Pacaya Samiria. Tot nu toe zijn hier meer dan 100 zoogdieren, 500 vogels, 60 reptielen, 60 amfibieën, 250 vissen en 1200 plantensoorten ontdekt!

Luiaard met baby Fotografie: © Lobo Loco expeditions

Een uitdaging
Een kano-expeditie in de jungle is een uitdaging. Je krijgt te maken met hitte, vermoeidheid en ook met jezelf. We bevinden ons midden in de wildernis en zijn dus helemaal op onszelf en elkaar aangewezen. Voor veel mensen betekent dat een volstrekt nieuwe en intensieve ervaring die zij nooit meer zullen vergeten.

Voorbereiding Vóór de expeditie leer je alles wat je moet weten over navigatie, veiligheid en kanotechnieken. Kano-ervaring is zeker een pré, maar is niet noodzakelijk. Alles wat je nodig hebt is een gezonde portie doorzettingsvermogen, een beetje humor en een goede conditie. Lobo Loco zorgt voor de rest. Als je wil, kan je zelfs je eigen kano maken!

Informatie
Voor meer informatie kun je terecht op de website van Lobo Loco expeditions

Lobo Loco Expeditions

Lobo Loco Expeditions is een reisorganisatie die avontuurlijke reizen en expedities organiseert naar onherbergzame gebieden, outdoorcursussen aanbiedt en advies voor expedities geeft. Zij doen dit vooralsnog in de jungle van het Amazone gebied en Europa, vanaf volgend jaar ook in de Yukon, Canada.

De reizen variëren van medium zwaar tot zwaar en zijn altijd avontuurlijk. Tijdens alle reizen treed je buiten de gebaande paden onder begeleiding van een of twee professionele gidsen. Vanzelfsprekend met respect voor de natuur en cultuur van het land.

De groepen zijn klein, maximaal zes deelnemers. Daarom kunnen exclusieve spannende trekkings gegarandeerd worden en is de groepsband al snel heel sterk.