Kanovaren rond de Moerassen van Clairmarais

10-12 april 2009 Noord Frankrijk, net even over de grens van west Vlaanderen, België. Een uitzonderdlijk fraai en afwisselend gebied, laaggelegen polderlandschap. Je waant je even terug in de tijd. In ieder geval diegenen die zich het Westland van pakweg veertig jaar terug kunnen herrinneren. Een tuinbouwgebied zonder kassen, waar de vele soorten groenten nog worden verbouwd op ambachtelijke wijze. De vele slootjes, vaartjes en kanalen bieden de kano- en kajakvaarder kilometers peddelplezier. Afwisselende bouw, uniek en typisch voor dit gebied zorgt dat je je geen moment verveelt.

Ook het natuurgebied bij Claimarais is een bezoekje waard. Een beschermd gebied, waar je echt kunt genieten van de vele soorten vogels. Op Camping Clairmarais maken we voor enkele dagen kwartier. We zijn wat aan de vroege kant en aangezien het onze eerste tocht van het seizoen zal worden is het zaak de spieren even wat los te maken. Het weer hebben we mee, dus heerlijk genieten.

Rond tienen arriveren de eerste "Otters" op de camping. Kajak's en kano's worden snel van de trailer afgeladen, tentjes worden uitgevouwen, de campers op juiste stahoogte gebracht en een weekend vol peddelplezier ligt in het verschiet. De eerste dag dag wordt een route uitgezet van ongeveer 20 kilometer door dit fraaie gebied. Ieder vaart op eigen tempo, in groepjes of enkel en halverwege worden lui liggend in het gras, genietend van de vroege voorjaarszon de meegebrachte lunchpakketjes verorberd.

Aangezien de "Picon" aan het eind van de eerste dag voor enkele vaarders een behoorlijke aanlsag schijnt te zijn ;-) wordt besloten de tocht van de volgende dag voor een kwart in te korten. De route is er beslist niet minder fraai om. Eerst nog even een rondje richting St Omer om via het kanaal door te steken naar het natuurgebied.

Op deze pagina een kleine foto-impressie van de tocht en wil je meer info of volgend jaar ook meevaren? Bezoek de site van Kano club de Otters voor meer infomatie en de juiste data. Beslist een aanrader!

Isnor kanoverhuur Camping Clairmarais