Kanovaren op de Maas

Onze kanovrienden van Freeranger Canoe peddelen de Maas van Verdun naar Sedan. Een tocht van een goede 100 km:

"Kanovaren op de Maas? Klinkt niet boeiend, en toch. In het noordfranse Département de la Meuse is de Maas nog niet de gekanaliseerde rivier die ze vanaf de Belgische stad Namen wordt. Wel in tegendeel het is een bijzonder mooie en natuurlijke waterloop die door een erg aanlokkelijk landschap stroomt."

Kanovaren op de Maas - Frankrijk Freeranger Canoe peddelt de Maas van Verdun naar Sedan

... Lees verder:
Kanovaren op de Maas

Clairmarais - GruutenDorst Kanotoertocht

Flink wat winterkleding mee voor een grandioze kanotoertocht door de moerassen van Clairmarais met de kanovrienden. De temperatuur blijft ver boven de nul graden steken, dus de lange onderbroeken en dikke wanten kunnen we uiteindelijk in "de Westhoeke" achterlaten.
We vertrekken vroeg om op tijd te kunnen verzamelen aan de steiger bij Isnor in Clairmarais, voor een kanotoertocht die voortaan met speciale naamgeving op onze kanokalender zal prijken.

kanovaren Clairmarais - Noord Frankrijk

... Lees verder:
Clairmarais - GruutenDorst Kanotoertocht

Kanovaren rond de Moerassen van Clairmarais

10-12 april 2009 Noord Frankrijk, net even over de grens van west Vlaanderen, België. Een uitzonderdlijk fraai en afwisselend gebied, laaggelegen polderlandschap. Je waant je even terug in de tijd. In ieder geval diegenen die zich het Westland van pakweg veertig jaar terug kunnen herrinneren. Een tuinbouwgebied zonder kassen, waar de vele soorten groenten nog worden verbouwd op ambachtelijke wijze. De vele slootjes, vaartjes en kanalen bieden de kano- en kajakvaarder kilometers peddelplezier. Afwisselende bouw, uniek en typisch voor dit gebied zorgt dat je je geen moment verveelt.

... Lees verder:
Kanovaren rond de Moerassen van Clairmarais

De polder van Audomarais

Tussen Boulogne-sur-Mer, Calais en Saint Omer ligt een prachtig natuurgebied. Als Nationaal Natuurpark opgericht om een uitzonderlijk erfgoed te beschermen en te gebruiken als hulpmiddel voor beheerste landinrichting. Behoud van de biodiversiteit en de waterrijkdom, bescherming van de landschappen, ontwikkeling van menselijke activiteiten. Dit alemaal uit het oogpunt van duurzame ontwikkeling: het Regionale Natuurpark "Caps et Marais d´Opale" onderzoekt dagelijks het evenwicht tussen natuurbescherming en ontwikkeling.

... Lees verder:
De polder van Audomarais