Kanorouteboekjes Mecklenburg-Vorpommern . Brandenburg

Kanoroutes Mecklenburgse merengebied

Kanokaart Mecklenburgse Kleiseenplatte Het Mecklenburgse merengebied is het grootste merengebied van Centraal Europa. Het bestaat uit meer dan 1000 kleine en grote meren. Het grootste meer is de “Müritz”, wat zoveel betekent als “kleine zee”. Door de met elkaar verbonden waterwegen kun je vanuit Berlijn of Hamburg tot in het hart van Mecklenburg varen, steeds geflankeerd door het indrukwekkende landschap. Om de prachtige meren en riveren zonder stress te ervaren en het landschap vanaf het water optimaal te beleven, kun je onder andere een kajak of kano huren.

Varen door het Müritz National Park, of door de andere natuurparken met hun vele meren. Het landschap van het Mecklenburgse merengebied is in elk seizoen aantrekkelijk. Zo kunnen natuurliefhebbers een grote verscheidenheid aan vogels als Blauwe reiger, kraanvogel, roerdomps, visarend en zeearend observeren, maar ook zoogdieren als hert, otter, bever en wasbeer bespieden.

www.mecklenburgische-seenplatte.de (bron)

Mit dem Kanu unterwegs: Brandenburgs Blauer Norden

Mit dem Kanu unterwegs Met zijn unieke rivier en meren, hier en daar met elkaar verbonden door kanalen. Deze streek is prima met de kano te verkennen. De rivier de Elbe, slaperige dorpjes en historische stadjes langs het meer in het Ruppiner Land, of bijvoorbeeld langs de brede uiterwaarden in het Odertal. Het boekje Mit dem Kanu unterwegs in Brandenburgs Blauer Norden biedt je 15 mooi beschreven kanoroutes met kaartjes. Regio's Prignitz, Ruppiner Land, Uckermark, Barnimer Land en de Mecklenburgische Kleinseenplatte

Een overzichtskaart van het kanogebied
Kano-avontuur in Brandenburg
Mit dem Kanu unterwegs (pdf)

Paddeln im land der Tausend Seen

Paddeln im land der Tausend Seen Het (gratis) boekje Paddlen in Land der Tausend Seen is ook een welkome aanvulling met handige kaartjes voor onderweg. Verkrijgbaar bij de meeste verhuuradressen ter plaatse.

Kanu Kompass - Mecklenburg Vorpommern

Mit dem Kanu unterwegs Een echte aanrader om te bestellen. Veel informatie, tips ter plaatse, mooie tochtbeschrijvingen met kaartjes, impressies van de omgeving, activiteiten, en meer. Kortom het complete reis(hand)boek om je goed voor te bereiden op een prachtige kanovakantie.

Nog één tip! Het gebied is geliefd bij veel kanovaarders. Met Hemelvaart - Pinksteren ben je zéker niet alleen op het water of camping. Bespreek daarom tijdig je overnachtingsplek!

Kanu Kompass - Mecklenburg Vorpommern
Kanokaart Mecklenburgse Kleiseenplatte
(Voor een paar euro bij Klemmer Verlag te bestellen)