Photography by kanoweb

Vaarregels recreatie- en beroepsvaart

Om de veiligheid op de Nederlandse vaarwegen te vergroten is in 2007 het project Varen doe je samen! gelanceerd. (duur campagne: t/m mei 2014) (zie ook eerder gepubliceerd interview met Sander Wels, Rijkswaterstaat Waterdistrict Twentekanalen-IJsseldelta, door Martin Stevense (Coördinator VeluweRally) Het doel van de campagne is de verkeersveiligheid tussen recreatie- en beroepsvaart te verbeteren door onder andere knelpunten te beschrijven en het aanbieden van veilige of alternatieve routes.

Rijkswaterstat actief aanwezig! Bijzonder veel en zeer uitgebreide informatie is te vinden/downloaden op de website www.varendoejesamen.nl. Zoals knooppuntenboekjes, folders over "veilig varen", "Veilig het water op" en "Tips voor de roeiers en kanovaarders" Korte, bondige handige tips en de meest belangrijke verkeersregels op het water. Regels in het Binnenvaartpolitiereglement en het Rijnvaartpolitiereglement (RPR) worden toegelicht.

De informatie van Varen doe je samen! is voor alle watersporters interessant. Zeker voor watersporters die voor het eerst in een nog onbekend gebied gaan varen. Maar ook voor ervaren watersporters die open staan voor nieuwe informatie over "veilig varen" en niet te oud zijn om te leren ;-)

"Leesvoer" te over! Zoals o.a. Vaarregels recreatie- en beroepsvaart. Voorzien van een overzichtelijke kaart met deelgebieden van "De scheepvaartreglementen in Nederland":
1 Binnenvaartpolitiereglement
2 Rijnvaartpolitiereglement
3 Binnenvaartwet