Photography by kanoweb

(r)Evolutie van de opblaaskano

Opblaasbare kano's lijken tegenwoordig in de verste verte niet meer op die simpele felgekleurde opblaasbootjes waar de kinderen zich indertijd in de speelvijver op de camping mee vermaakten. Gescheiden luchtkamers kunnen lekker strak en hard worden opgepompt. Afhankelijk van materiaal en uitvoering zijn de vaareigenschappen eigenlijk ook nog niet zo gek. Ze zijn superhandig mee te nemen en op te bergen.

Kortom, wanneer je geen opbergplaats hebt voor een (echte) eigen kano of kajak. Je deze lange zomer toch lekker wilt chillen in je eigen boot, dan is een opblaasbare versie misschien helemaal zo gek niet. Dit moet Jeroen zo ongeveer gedacht hebben toen hij ons onderstaande foto's en enthousiast blogje van zijn kanotocht stuurde.
Hej Jeroen, bedankt! Veel peddelplezier en prik 'm vooral niet lek. We zetten onderaan je gastblog twee linkjes waar aspirant kopers zich kunnen melden.

Een shuttle, handpomp en een geweldige dag op het water

Door Jeroen van Abeelen:
Als ik heel eerlijk ben vond ik het best wel wat suf klinken: "ik heb een opblaasbare kano gekocht", maar toch was ik er erg enthousiast over. Nu nog andere mensen enthousiast krijgen om met mij mee op avontuur te gaan. Dit bleek echter geen probleem! Binnen de eerste week van de aanschaf zaten we al op het Tilburgse Wilhelmina kanaal om hem voor de eerste keer uit te testen, maar vrijdag was het een mooie zonnige dag en hadden we een mooie tocht in gedachten.

Reusel Essche Stroom kanoroute Een "Efteling Fata morgana vibe"

Mijn companion wees mij op een route op kanoweb.nl, een site waar ik nog nooit van gehoord had, maar de route Reusel Essche Stroom kanoroute zag er veelbelovend uit. We waren er met twee auto's heen gereden zodat we makkelijk aan het begin en einde van de route konden inpakken en wegwezen. (shuttle) De afstand was ongeveer negen kilometer en dit leek ons goed te doen.

vogels aan de waterkant Schattige ganzenkuikens aan de waterkant

Toen we begonnen aan de route voelde dit vrijwel meteen als een fantastisch nieuw avontuur. We kanoden heerlijk over het water tussen de velden en bosrijk gebied met mooi begroeide oevers. Ik kreeg hier echt een soort fata morgana (Efteling) vibe van en een kick van het feit dat je op plekken komt die te voet vrijwel onmogelijk zijn te bereiken vanwege de dichte begroeiing. Op de route zijn we vrij veel dieren tegen gekomen. De ganzenkuikens waren wel de schattigste.

Eindpunt Haaren Eindpunt van de route in Haaren waar we weer konden uitstappen en inpakken

Bij een aantal stuwen moesten we de boot overdragen, maar dit ging met weinig moeite. Leuk om ook een aantal lange en donkere tunnels door te varen trouwens. Echt een unieke ervaring. Tegen het einde van de route hebben we de boot nog aangemeerd bij een prachtig stuk grasweiland om heerlijk in het zonnetje te liggen met in de verte uitzicht op enkele Oisterwijkse villa's. Ik heb ondertussen al heel wat tochtjes op de site ontdekt en zie nu al weer uit naar de volgende!

Bekijk opblaasbare kajaks en kano's bij:

Kanoshop.nl Kajak.nl