Reddingstechniek open kano

Wil jij je vaardigheden in een kano of kajak verbeteren?

Dan ben je bij In the flow paddle coaching aan het juiste adres. Met een jarenlange ervaring in het beoefenen van de kanosport en het begeleiden en coachen van kanovaarders van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus helpt In the flow paddle coaching jou om je peddelvaardigheden naar een hoger plan te tillen.

Op het internet vind je in overloed informatie over reddingstechnieken voor kajakvaarders. Maar wat nu wanneer je met de open kano (canadees) omslaat?

British Canoeing open kano coach Jan-Peter Kastelein en zijn zoon Bart laten je zien hoe "redelijk eenvoudig" het is een omgeslagen kano te legen en weer terug te klimmen.

Nog eens zien? - Klik de pijltjes in de rechterbovenhoek.

Omgeslagen met je kano?

- Zorg dat je je peddel niet verliest en bij je kano blijft!
- Breng de punt van de omgeslagen kano naar de redder.
- Klem je stevig vast aan de punt van de kano van de redder.
- De redder draait nu de omgeslagen kano om en schuift deze over de zijne (zo blijft het het water buiten boord)
- De kano wordt nu omgedraaid en terug het water ingeschoven.
- Zwem nu naar de zijkant van je kano.
- Terwijl de redder stevig aan één kant op de boordlijsten van je kano drukt, grijp jij de andere boordlijst en zwem je in alle macht, om jezelf in opwaarste richting te duwen om zo snel mogelijk de boordlijst aan de overkant van je kano te grijpen. Dit laatste doe je als het ware in één beweging. Zo neem je zo min mogelijk water mee aan boord.

Nadat je terug aan boord bent geklommen (en natuurlijk je peddel nog bij je hebt) is de redding perfect uitgevoerd!

De illustraties tonen je de uitvoering van een succesvolle redding. Ook pa wil immers wel de zekerheid dat hij kan vertrouwen op het kunnen van zijn zoon.

In the flow paddle coaching