Open kano doet niet onder!

Een prestatietocht is geen wedstrijd maar soms voelt het wel zo. Vechten tegen de elementen, vechten tegen jezelf en soms strijden met een mede vaarder, dat gebeurt met een prestatietocht zoals de VeluweRally zoals we die op de IJssel varen. Verreweg de meeste vaarders peddelen solo en in een toer-kajak.

open kano varen Een Open Kano als prestatieboot is niet normaal, zo denken velen. “Dit vaartuig is daar toch niet geschikt voor?” Deze misvatting is voor echte open-kanovaarders nu juist een gevoelige peddel. De mensen van Kanoschool Herbie Bird grijpen tijdens de Veluwe Rally 2017 hun kans om eens een flink statement af te geven. En dat is ze goed gelukt!

Knappe prestatie open-kanovaarders!

De twee eerste toervaarders die op de langste afstand (dit jaar 50 kilometer!) finishen zijn open-kanovaarders. (twee wedstrijdvaarders van KV Ossa zijn nèt iets sneller). Een knappe prestatie (4 uur en 31 minuten!) en bovendien een evenaring van hun tocht van vorig jaar. Ook toen kwamen deze mannen als eerste toervaarders binnen.
Felicitaties gaan uit naar Tim van Raalte en Jasper van den Berg.

kanppe prestatie! toervaarders open kano nummer een op de Veluwerally Beide mannen zijn leden van het Outdoor Valley team, een team van acht vaarders waarvan de meesten buitensport instructeur zijn en veelal ook een gespecialiseerde sport beoefenen. Buiten de twee genoemde mannen zijn het geen Open Kanovaarders, een aantal varen voor het eerst in de open kano. Het mag daarom een geweldige prestatie worden genoemd dat deze open-kanovaarders allemaal voorin eindigen.

open kano varen Kanoschool Herbie Bird ondersteunt de mannen en voorziet ze van juiste materialen, waaronder de snelle kano’s van Wenonah Canoe. Het doel om zowel kajakvaarders en bestuurders van het WaterSportVerbond te laten zien dat open kanovaren óók een sportieve peddelwijze is en absoluut niet onderdoet aan kajakvaren is méér dan gelukt. De Open Kano hoort er bij en mag best meer aandacht krijgen!

Lees ook: VeluweRally 2017 - Warm je op!